Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ieder kind met kanker willen we genezen!’
  Rate this post

  Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt 1 op de 4 kinderen met kanker aan deze ziekte.

  Het Prinses Máxima Centrum is een gloednieuw centrum dat helemaal gespecialiseerd is in kinderkanker, met maar één doel: ieder kind met kanker genezen.
  Er zijn tientallen soorten kinderkanker en ieder jaar krijgen zo’n 600 kinderen een van deze vormen van kanker. Het gaat dus altijd om een zeldzame vorm van kanker. ­Daarom is het belangrijk dat alle kennis en kunde bij elkaar komt op één plaats, in één organisatie. Zodat ieder kind de beste zorg en de beste behandeling krijgt van artsen en verpleegkundigen die helemaal gespecialiseerd zijn in kinderkanker. In het gloednieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie komt al die expertise bij elkaar; zowel voor de zorg als voor het onderzoek. ‘We willen ieder kind met kanker genezen’, zegt bestuursvoorzitter Diana Monissen.

  Ouder kind kamers
  ‘Kinderen en hun familie staan bij ons altijd centraal’, vervolgt Diana Monissen. ‘Daarom zijn alle opnamekamers voorzien van een eigen ouderverblijf, zodat ouders dag en nacht bij hun kind kunnen zijn’. De ouder-kind-kamers creëren een eigen thuis, waar de privacy van de patiënt en familie zoveel als mogelijk gerespecteerd wordt. Alle kamers hebben een eigen balkon, zodat kind en ouders gemakkelijk even de buitenlucht kunnen ­opzoeken. De ouder-kind-kamers dragen bij aan de emotionele ­stabiliteit van het kind en geeft het gevoel dat het gewone leven nog zoveel als mogelijk doorgaat.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply