Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Ieder mens heeft een unieke manier om met kanker om te gaan
    Rate this post

    Kanker: vaak slaat het in als een bom. Je bent ziek, misschien ben je zelfs wel radeloos. Bettina Sari is gezondheidszorgpsycholoog en ze begeleidt mensen met kanker én hun naasten.

    ‘Wanneer je bij de psycholoog komt, heb je meestal een probleem en ben je op zoek naar een ‘oplossing’, geeft Bettina aan. Bij mijn sessies werkt dat iets anders. Ik kan het probleem ‘kanker’ niet oplossen, maar wat ik wél kan doen is jou handvatten geven. Ik help jou om jouw unieke manier te vinden om ermee om te kunnen gaan. Via coaching sessies, maar ook via mindfulness. Misschien zegt je omgeving: ‘niet opgeven, je kán dit.’ Maar het kan soms zo’n opluchting zijn om even te zeggen: ‘ik zie het niet meer zitten, ik ben radeloos.’ Dat kan bij mij. Ik kijk met jou naar je hoofd: je gedachten, maar ook je gevoelens: je hart en je buik. En naar je handen: het handelen. Eigenlijk naar jouw lichaam als geheel, omdat dit door de ziekte en behandelingen wordt geschonden. Het klinkt misschien gek, maar ik lach ook veel tijdens sessies met cliënten. Relativering is een belangrijk hulpmiddel bij de verwerking. Je hebt het over heel wezenlijke dingen zoals de essentie van het leven. Waar gaat het nou écht om? Verder houd ik me ook bezig met praktische zaken zoals hoe om te gaan met energie en hoe je de dag doorkomt. Het omgaan met de lichamelijke veranderingen tijdens en na kanker is ook vaak onderwerp van gesprek.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply