fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ieder mens is uniek, dus mag het afscheid dat ook zijn’

  Ooit komt een moment dat je afscheid moet nemen van iemand die je dierbaar is. En dat is heel erg moeilijk. In de chaos van emoties komen er bovendien allerlei praktische vragen op je af. Begraven of cremeren? Hoe ziet de rouwkaart eruit? Hoe wordt de afscheidsviering ingevuld? Het is dan fijn als er iemand is die rust probeert te brengen in al die emoties en vragen. Iemand die jou het vertrouwen geeft, en die jou bijstaat in het proces van afscheid nemen van je dierbare en alles wat daarbij komt kijken.

  ‘We werkten al een tijdje in de uitvaartbranche, maar die ervaring leerde ons vooral hoe we het juist níét wilden voor mensen’, zegt uitvaartondernemer Angela van Riel. We werden vooral aangespoord om een standaard riedeltje af te draaien voor iedereen, en dat wilden we niet. Ieder mens is uniek, en we wilden dat het afscheid ook uniek mag zijn. Daarbij wilden we niet, zoals we eerder hebben meegemaakt, zoveel mogelijk geld binnenhalen over de rug van rouwende families, maar voor ieder budget een passende uitvaart bieden. Daarom zijn we in 2017 gestart met onze eigen uitvaartonderneming, waarbij we onze eigen ideeën in de praktijk konden brengen.’

  Keuzes maken
  Haar collega Kimberly vult aan: ‘Wij kunnen zorgen voor een traditionele of moderne uitvaart. We luisteren daarbij goed naar de wensen van de familie en kunnen de uitvaart op basis van de gesprekken op een echt persoonlijke manier vormgeven. Ons doel is dat de periode van het afscheid op een zo prettig mogelijke manier verloopt, waarbij de nabestaanden in hun eigen omgeving, op hun eigen manier en op hun eigen tempo hun keuzes kunnen maken. Uitgangspunt is dat de familie later met een goed gevoel kan terugkijken op de uitvaart en dat die uitvaart een mooie herinnering wordt, ondanks de verdrietige situatie.’

  Wist je dit?
  – Afscheidsbijeenkomsten hoeven helemaal niet plaats te vinden in een kerk of in het crematorium. Die kunnen ook bijvoorbeeld gehouden worden in een horecagelegenheid of ergens in de natuur. In principe is alles mogelijk, binnen de in de wet gestelde grenzen.
  – Je mag zelf kiezen wie een uitvaart gaat verzorgen. Deze keuze staat helemaal los van een eventuele uitvaartverzekering. Je hoeft dus niet in zee te gaan met iemand die door de verzekeraar wordt gesuggereerd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply