Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ieder mens verdient een mooi afscheid
  Rate this post

  ‘Professioneel, persoonlijk en betrokken’: dat zegt elke uitvaartondernemer. Ik weet het… Maar ik wil het zelf ook voelen, want alleen dan weet ik dat ik het ook kan overbrengen en uitstralen.

  Ik vind het heel belangrijk dat, als een familie voor mij kiest, die met één en dezelfde persoon te maken krijgt. De familieleden moeten vertrouwen hebben in iemand die hen op een zeer kwetsbaar moment in hun leven bijstaat.

  Als iemand in je directe omgeving komt te overlijden, moet je beslissingen maken. Beslissingen waar je nog helemaal niet over hebt nagedacht. Begraven of cremeren? Wil je volgauto’s of wil je met de uitvaartbus? Hoeveel mensen denk je dat er gaan komen? Opbaren? Kist open of dicht? Welke muziek? Waar wil je de condoleance? Wat komt er op de kaart? Wil je een borrel en een bitterbal serveren of ga je voor de koffie en de cake? Dit is nog maar een kleine greep uit de vragen die je op je af krijgt, en als je het ook nog allemaal moet regelen, ben je blij dat er iemand is die het voor je kan vormgeven. En dan praat ik nog niet over de officiële papieren die aangevraagd moeten worden.

  Ook verzekeringspapieren zijn altijd voor mensen een ‘gedoe’: ‘Moet ik de verzekering nu bellen voor de uitvaart of heb ik een keuze?’ Je hebt gelukkig altijd een keuze, alleen is het wel slim om van te voren uit te zoeken of er consequenties zijn voor de uitkering, want als het 1500 euro scheelt omdat je niet voor de verzekeringsmaatschappij kiest maar voor een kleinere partij, dan kan ik mij voorstellen dat je er twee keer over nadenkt. En dan nóg is het wijs om het goed uit te zoeken… Ik ben een voorstander van het zogenaamde ‘shoppen’. Het zou slim zijn om het allemaal van te voren uit te zoeken, ook al is het in grote lijnen, want niemand wil voor onverwachte (hoge) kosten komen te staan. Iedere uitvaartondernemer kan een uitvaart op maat maken.
  Je ziet (gelukkig) een verschuiving in de uitvaartwereld. Tegenwoordig mag en kan (bijna) alles. Je kunt bijvoorbeeld de dienst op een andere locatie houden dan in een crematorium. Ik heb diensten verzorgd in bijvoorbeeld de ­Arendshoeve in Rijsenhout en Villa Westend in Velserbroek. Het vraagt alleen een andere mindset. Mensen zijn vaak gefocust op een crematorium met aula en ­koffiekamer. Maar steeds meer krijg ik de vragen ‘Moeten we echt in die koffiekamer?’ en ‘Moeten we de aula gebruiken?’ Nee dus! Wil je naar zijn café? Wil je naar haar favoriete restaurant? Gaan we regelen!

  Ik heb al meer dan 200 uitvaarten mogen organiseren en begeleiden (in loondienst én voor mijzel) en inmiddels ben ik nu 2 jaar eigenaar van Kooreman Uitvaartverzorging. Daarnaast help ik vaak een collega-uitvaartondernemer bij drukke of bewerkelijke uitvaarten. Voor meer informatie of vragen kun je vrijblijvend contact met mij opnemen.

  Ieder mens verdient een mooi afscheid, want ieder mens is uniek.

  Brigitte Kooreman
  Kooreman Uitvaartverzorging

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply