Rate this post
 • Ieder mens wil vrij kunnen bewegen
  Rate this post

  Met een gezond lichaam is bewegingsvrijheid vanzelfsprekend. Maar er kunnen zich situaties voordoen dat we het zelf niet voor het zeggen hebben en dat ons lichaam ons beperkingen oplegt door slijtage, letsel of andere factoren.

  Iedere spier heeft een bepaalde spanning, een basisspanning. Als de spanning te hoog is, krijg je gespannen spieren, harde schouderspieren, verkrampte houding enzovoort. Langdurige verkramping of overbelasting kan veel ongemak geven. In de praktijk kom ik vele verschillende aandoeningen tegen, zoals artrose, fibromyalgie, jicht, RSI, tenniselleboog, reumatische klachten en rug-, schouder- en nekklachten. Door een verbeterde doorstroming middels voetreflexmassage kunnen vele klachten zich (grotendeels) herstellen. Beschadiging kan niet verholpen worden, wel de klachten.

  Lichte druk
  Elk lichaamsdeel correspondeert met een reflexzone op de voet. Er wordt met de duim en vingers een lichte druk op de reflexpunten gegeven. Daar waar het gevoelig is, is de energie geblokkeerd en wordt er extra behandeling gegeven. Door voetreflexmassage kunnen klachten voorkómen worden, kan de conditie versterkt en de pijn verlicht worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply