fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Ieder moment is het juiste moment

  Er zijn altijd dingen die je zou willen veranderen in je leven. Maar zeg eens eerlijk: neem je daar wel voldoende de tijd voor? Of heb je de neiging om maar door te gaan op de oude voet? Of wacht op je op het juiste moment? Zo ja, dan is dít het moment om te beginnen met de verandering die jij nodig hebt!

  Een mooie methode om te zorgen voor verandering is NLP, ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’. Het is geschikt voor degenen die echt aan zichzelf willen werken en daadwerkelijk iets willen veranderen, waardoor er weer ruimte voor vernieuwing ontstaat. NLP laat je onderzoek doen naar jezelf en daardoor kun je zelf ervoor kiezen om te veranderen. Voorop staat dat je je bewust wordt van patronen die jouw negatieve emoties in stand houden. Als je hiermee aan de slag gaat, verdwijnt de negatieve emotie. Het is net als met het afpellen van een ui: laagje voor laagje, totdat je bij de kern van het probleem komt.

  Iedere keuze is goed
  Als je het moeilijk vindt om keuzes te maken, komt dat vaak door een angst om het fout te doen. Want wat als je de verkeerde keuze maakt? Ineke: ‘Simpel gezegd zou je hier niet bang voor hoeven zijn. De keuzes die je maakt, zijn altijd juist, want je hebt ze zelf gemaakt. Maar dat is makkelijk gezegd als deze angst jouw leven nadelig beïnvloedt. Het is dan verstandig om de angst aan te pakken. Die stap zetten is ook een keuze, weliswaar een waar je altijd profijt van zal hebben. NLP kan je helpen om daadwerkelijk iets te veranderen en die overheersende angst te verminderen, zodat je gemakkelijker keuzes durft te maken. Dat geeft opluchting en maakt het leven makkelijker en leuker.’

  Vertrouw op jezelf
  Als je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt, kan dat een grote belemmering zijn om het leven te leiden zoals jij dat wilt. NLP kan helpen om positieve emoties te versterken en je zelfvertrouwen te vergroten. Je zal ervaren dat er echt een last van je schouders kan vallen als je afrekent met zaken die je zelfvertrouwen verminderen. Hierbij is het belangrijk dat er meer balans ontstaat tussen je verstand en je gevoel. Je leert vertrouwen op jezelf en daarmee leg je een solide fundament van waaruit je verder kunt bouwen.

  Wat is NLP?
  Met NLP, ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’, kun je de zorgen en de drukte in je hoofd laten verdwijnen, zodat je meer energie krijgt en overhoudt en dingen beter aankunt. Zo kun je snel, eenvoudig en doel­treffend afrekenen met angsten, twijfels, burn-out, rouw, boosheid, gebrek aan zelf­vertrouwen of met nare gevoelens en ervaringen. Daardoor verandert jouw blik op de wereld, je leven en jezelf. Gun jezelf dat!

  NLP kan helpen bij:
  • het afrekenen met angsten
  • het vergroten van het zelfvertrouwen
  • beter keuzes leren maken
  • verwerken van traumatische ervaringen en nare gebeurtenissen
  • hyperventilatie

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply