Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Iedere keer een zonnestraaltje méér
  Rate this post

  Heb je ook last van deze terugkerende gevoelens of gedachtes? ‘Ik voel me eenzaam, afgesloten. Ik voel me in een cocon zitten.’ ‘Ik ben zó bang om in paniek te schieten. Ik moet de controle hebben!’ ‘Wat doe je toch stom. Nu heb je het wéér gedaan!’ En bepalen zij jouw leven, terwijl jij het liever anders wilt?

  Marian Cornelisse, gespecialiseerd in trauma- en hypnotherapie, is er voor jou. Zij schept een veilige sfeer, waarin gepraat, gehuild en gelachen wordt. Je leert je emotionele pijn of trauma als een ui af te pellen, blaadje voor blaadje. Met veel zorgvuldigheid. En elk blaadje dat afgepeld is, geeft een nieuwe zonnestraal, een lichter, blijer en vitaler gevoel. Een cliënt zei: ‘Ik ga elke keer zó anders bij jou de deur uit dan dat ik ben binnengekomen. Zoveel lichter!’ Iemand anders na 10 sessies: ‘Ik sta weer positief in het leven en kan weer bij mijn gevoel komen.’

  Levensenergie
  Lichaamsgerichte traumatherapie is door de wetenschapper Peter Levine ontwikkeld. In deze therapie wordt er gewerkt met drie delen: het denken, het voelen en het lichaam. Elk deel correspondeert met een ander hersengedeelte: het rationele, het emotionele en het reptielenbrein. Elk deel kan ons gedrag beïnvloeden. Als we lekker in ons vel zitten, dan komen we op het idee om iets leuks te gaan doen. Hebben we ergens de pest over, dan kunnen we alleen nog maar chagrijnig op de bank zitten, terwijl we tegelijkertijd ervan balen dat we een leuke avond voorbij laten gaan. Kortom: bij een fijn gevoel werken de drie hersendelen samen, bij een emotionele pijn of een traumatische ervaring doen ze dat niet, en dan wordt er ergens in het lichaam levensenergie geblokkeerd. Wij zijn zó bijzonder geschapen, dat het mogelijk is om deze levensenergie weer vrij te maken.

  De aanpak
  We gaan pendelen. Heen en weer. Ik stem af op wat jij op dat moment aankunt. Ik breng je naar een fijne ervaring met een fijn gevoel, waarin het lichaam en de geest tot rust kunnen komen. Dan ga je naar een pijnlijke ervaring zo ver als je aankunt. Het is het eerste blaadje van de ui. Vervolgens keer je weer terug naar een fijn gevoel. Nu ga je uitrusten en ontlaadt het lichaam zich van de eerste spanning. Nu word je psychisch sterker. Dit herhaalt zich, en elke keer halen we een stukje van de lading van het trauma eraf totdat de lading eraf is.

  Mindfulness-training
  Je kunt ook in groepsverband bij Marian terecht. Je leert in de Mindfulness-training pendelen tussen fijne en niet-fijne gevoelens. Je leert lichaam en geest tot rust te brengen. Je leert anders met piekeren, pijnlijke emoties en lichaamssignalen om te gaan. De meditatieve oefeningen vergroten de samenwerking van de drie hersendelen, waardoor je krachtiger, blijer en intensiever in het leven gaat staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply