Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Iedere ouder heeft weleens vragen

  ‘Het krijgen van een kind is het mooiste wat mij ooit is overkomen’ of ‘Mijn gezin is het kostbaarste in mijn leven.’ Herkenbaar? Maar wat als het nu even minder gaat? Als je kind niet lekker in z’n vel zit, te weinig zelfvertrouwen heeft of  gepest wordt? Of als je steeds in dezelfde vermoeiende discussie belandt met je partner? De meeste ouders vragen als eerste advies aan familie en vrienden. Mensen die dichtbij je staan en jou en je kind goed kennen.

  Voor persoonlijk advies kun je ook terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De medewerkers helpen je graag op weg. Zij doen dat door goed naar je te luisteren en samen met jou een plan te bedenken hoe jij het beste geholpen bent. Je gebruikt de antwoorden die bij je passen, want jij beslist!

  Sommige ouders vinden het moeilijk om hun vragen te stellen. Anderen kunnen het immers toch ook zelf en zonder hulp? Of ze zijn onzeker over wat er gebeurt als je hulp vraagt, want wat doet de ander dan met die informatie? Dat is begrijpelijk, maar ook jammer. Iedere ouder heeft weleens vragen. Familieleden en vrienden kunnen je helpen, maar ook professionals staan voor je klaar.

  Het Centrum voor Jeugd en Gezin werkt nauw samen met diverse organisaties, zoals het consultatiebureau, de school, de huisarts of het Sociaal Wijkteam in de buurt. Je kunt je vraag overal stellen, als je hem maar stelt en er niet mee blijft zitten…

  ‘Ouders hebben allerlei soorten vragen: ‘Wat doe ik als mijn kind de hele dag met zijn mobieltje op zijn kamer zit?’ ‘Hoe worden mijn ex-partner en ik het eens over de opvoeding?’ ‘Hoe kan ik een persoonsgebonden budget aanvragen?’ ‘Waar kan ik een cursus of training volgen?’ Ik denk mee en stel vragen, zodat we uitkomen bij de kern van het probleem. Ouders beslissen zelf welk advies ze aannemen.’

  Medewerker Informatie- & Adviesteam

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply