Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Iedere ouder heeft wel eens vragen
  Rate this post

  ‘Het krijgen van een kind is het mooiste dat mij ooit is overkomen’ of ‘Mijn gezin is het kostbaarste in mijn leven.’ Herkenbaar? Maar wat als het nu net even minder gaat of als je steeds in dezelfde vermoeiende discussie belandt met je kind of partner?’ De meeste ouders vragen als eerste advies aan familie of vrienden; mensen die dichtbij je staan en jou en je kind goed kennen.

  Voor persoonlijk advies kun je ook terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De medewerkers helpen je graag op weg. Zij doen dat door goed naar je te luisteren en samen met jou te bedenken hoe jij het beste geholpen bent.
  Sommige ouders vinden het moeilijk om hun vragen te stellen: anderen kunnen het toch ook zelf en zonder hulp? Of ze zijn onzeker over wat er gebeurt als je hulp vraagt: wat doet de ander dan met die informatie? Dat is begrijpelijk, maar ook jammer. Iedere ouder heeft wel eens vragen. Het gaat nu eenmaal niet vanzelf. Familieleden en vrienden kunnen je helpen, maar ook professionals staan voor je klaar. Jij beslist over je eigen plan en gebruikt de antwoorden die bij jou passen.

  Het Centrum voor Jeugd en Gezin werkt nauw samen met diverse organisaties, zoals het consultatiebureau, de school en het Sociaal Wijkteam in de buurt. Het maakt niet uit waar je je vraag stelt, als je hem maar stelt en er niet mee blijft rondlopen…

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply