Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Omdat iedere uitvaart zorg verdient
  Rate this post

  Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, is er gelukkig een kans dat je geneest. Maar soms is die kans op genezing er niet of niet meer en word je geconfronteerd met een naderend einde. Vaak staan mensen nog midden in het leven. Ze zijn getrouwd, wonen samen, hebben kinderen, familie, vrienden, werk… En deze mensen blijven straks achter.

  Op zo’n moment staat de wereld op zijn kop, maar moet er ook heel veel geregeld worden. Vaak zullen mensen dit met hun partner en/of kinderen bespreken. Dat zullen moeilijke gesprekken zijn. Een dierbare gaat sterven en hoe bespreek je met hem of haar het naderende einde? Hoe bespreek je je eigen sterven? Maar hoe moeilijk het ook is: het is zó belangrijk. Het is vaak zo dat, als mensen dit proces aangaan met elkaar, hen dit ook nader tot elkaar brengt. De mens die gaat sterven bereidt zich voor, samen met zijn of haar geliefden. Dit kan helpen bij het stervensproces, maar ook later bij het rouwproces. Omdat iedere uitvaart zorg verdient.

  Daarnaast willen we allemaal het mooiste, persoonlijkste en meest onvergetelijke afscheid voor onze dierbare. Hij of zij verdient het beste. Maar wat had jouw dierbare zelf gewild? ´Daar sprak hij nooit over´, is vaak het antwoord wat Normen Rotteveel en Iris Fokkema krijgen als uitvaartverzorgers bij het bespreken van een uitvaart. De dood is een groot taboe, daar praat niemand graag over. Toch is het voor nabestaanden belangrijk om te weten of het zal gaan om een begrafenis of een crematie. Welke muziek zal er gespeeld worden en welke rol speelt het geloof? Dit is nog maar een klein onderdeel van de vele vragen die tijdens het regelen en organiseren van een uitvaart op je afkomen.

  Naast de invulling van het afscheid spelen de kosten ervan ook een rol. Het beste afscheid hoeft niet per definitie een duur afscheid zijn. Waarom een uitvaart met pracht en praal terwijl hij of zij bij leven een eenvoudig persoon was? Toch blijven nabestaanden vaak met een schuldgevoel achter wanneer ze niet kiezen voor de duurste kist of een groot bloemstuk. Wanneer je jouw wensen kenbaar maakt voor degenen die je achter laat, zullen ook zij terugkijken op een mooi afscheid.

  Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg verzorgt uitvaarten en heeft ervaring in de gehele regio: Den Haag, Nootdorp, Pijnacker, Delfgauw, Delft, Rijswijk, Wateringen, Leidschendam, Voorburg, Zoetermeer, Benthuizen, Bleiswijk, Wassenaar, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Alphen aan den Rijn. Maar uiteraard desgewenst ook daarbuiten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply