Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Iedereen heeft er wel eens last van
  Rate this post

  Stress. Iedereen kent het en heeft er weleens last van. Omdat we het druk hebben, maar ook onze jachtige manier van leven, de vele prikkels waar we aan blootgesteld zijn via televisie en internet, de elektrosmog, de luchtvervuiling, de toevoegingen in onze voeding. Dit alleen al is belastend voor de mens. Van alle ziektebeelden is 80% gerelateerd aan stress. Een veel voorkomende klacht is bijvoorbeeld hoofdpijn.

  Moeheid wordt in de basis veroorzaakt door de verstoring van de balans tussen spanning en ontspanning. Vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten van de huidige mens. Ook de jeugd tussen de 15 en 20 jaar klaagt regelmatig over vermoeidheid.
  Gewone vermoeidheid is iets wat iedereen wel kent. Vaak weet je dan wel wat de oorzaak is: te intensief gesport, slechte nachtrust, te veel stress of een druk leven. Dan kun je vermoeidheid beschouwen als een gezond waarschuwings­teken bij overbelasting van lichaam en/of geest. Verdwijnt het niet na rust, dan noemen we het een ‘pathologische uitputting’ / vermoeidheid. Deze vorm kan meerdere oorzaken hebben. Voetreflexmassage heeft als groot voordeel dat het altijd ontspannend werkt. De massage stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Hierdoor worden blokkades opgeheven en komt het lichaam weer op een natuurlijke wijze in balans en harmonie.

  Omdat ik lid ben van de beroepsvereniging (VNRT), worden de consulten, afhankelijk van je aanvullende pakket, geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraars. Heb je geen aanvullende verzekering, dan krijg je de kennismakingsbehandeling voor € 25,-.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply