Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Iedereen verdient een zomerlijf!
  Rate this post

  Hoera: de tijd van een stralend zonnetje, cocktails drinken op het terras en flaneren over het strand in je mooiste bikini is aangebroken. Niet voor iedereen is het warme weer een pretje, bijvoorbeeld als je lijdt aan lipoedeem of cellulite. De huidtherapeut kan je helpen. Zo kun je toch genieten van de zomer!

  Lipoedeem is een pijnlijke, chronische ziekte en betekent letterlijk ‘ophoping van vet en vocht’. Bij lipoedeem is er een verstoring in de aanmaak van vetweefsel. Daarnaast verloopt de afvoer van vocht niet optimaal. Het gevolg hiervan is een onderhuidse ophoping van vet en vocht. In de meeste gevallen komt oedeem symmetrisch voor op de heupen, bovenbenen en de knieën (ook wel ‘rijbroek’). Ook kan het vetweefsel zich ophopen rond de enkels en bij de armen. Wordt oedeem niet behandeld, dan begint ook lymfoedeem (vochtophoping) zich te ontwikkelen in een periode van vijftien jaar. Je herkent lipoedeem onder andere aan een zwaar gevoel in je benen, pijn in de aangedane ledematen, cellulite, snel blauwe plekken en gewrichtsproblemen. 

  Therapie
  Hoewel lipoedeem een goedaardige ziekte is, is hieraan lijden dus absoluut geen pretje. Gelukkig kan de huid-therapeut helpen, bijvoorbeeld door middel van ender-mologie (ook wel ‘lipomassage’ genoemd). Dit is een intensieve, stevige bindweefselmassage die de doorbloeding van de huid bevordert. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan in het begin gevoelig zijn. Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van een LPG-apparaat. Hiermee worden je huid, je onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos gemasseerd. Je huid wordt eigenlijk onderworpen aan een pittige work-out. Je bindweefsel en je doorbloeding krijgen een flinke boost. Dit zet het natuurlijke proces aan, waardoor vetophopingen zullen afbreken, pijn vermindert, je omvang afneemt en je minder cellulite hebt.

  Ook bij afslanken
  Wist je dat endermologie behalve bij lipoedeem bij nog bij veel meer huidproblemen kan worden ingezet? Denk aan cellulite, een huid met littekens of een verslapte huid na de bevalling. Ook kan de behandeling het afvalproces stimuleren. Wat je van een behandeling kunt verwachten? De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt gestimuleerd. Ook zal het plaatselijke overtollige vet afnemen en worden lichaamsvormen gladgestreken. Een huid die is aangedaan door bestraling zal weer soepeler worden, net zoals een huid met littekens. Het resultaat? Een stevigere, gladdere en gezondere huid!

  Pigmentvlekken en de zon
  Ga je de zon in, zorg dan wel voor een goede zonbeschermer. Zo kun je het ontstaan van huidveroudering en pigmentvlekken voorkomen. Pigmentvlekken zijn donkere plekken op je huid. Veel voorkomende pigmentvlekken zijn sproeten, ouderdomsvlekken en het moeilijk bestrijdbare ‘zwangerschapsmasker’ (melasma). Pigmentvlekken kunnen je armen en benen ontsieren en verdwijnen niet vanzelf. Heeft je huid al (zon)schade opgelopen? De COSMELAN-behandeling bestaat uit blekende en peelende producten, waarmee de pigmentvlekken nagenoeg verdwijnen. 

  Wanneer kan endermologie worden toegepast?

  • lipoedeem en lipolymfoedeem
  • een bestraalde huid
  • cellulite
  • slechte doorbloeding
  • afslanken
  • verslapte huid na zwangerschap of gewichtsverlies
  • na chirurgische ingrepen, bijvoorbeeld liposuctie
  • littekens
  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply