Rate this post
 • Iemand die jouw klachten begrijpt
  Rate this post

  Herken je dit? Je hebt last van bepaalde hormonale problemen, maar je voelt je niet begrepen. De Care For Women-specialiste is er voor jou! Tijdens een eerste consult neemt Esmé ruim een uur de tijd om zich een goed beeld te vormen van de vrouw en haar klachten. Dat is veel, zeker vergeleken met wat een huisarts kan. Daardoor kan ze de diepte in gaan en veel meer doen dan het helaas nog te veel gehoorde advies ‘Wen er maar aan; het hoort erbij’.

  Care For Women is een landelijk netwerk van verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in de gezondheid van vrouwen in situaties waarbij hormonen hun leven beïnvloeden. Twee jaar geleden is Esmé Ras begonnen als Care For Women-specialiste. Ze heeft een praktijkruimte aan huis in Kapelle, en kan daarnaast gebruikmaken van een ruimte in Heinkenszand. Esmé is tot nu toe de enige Care For Women-specialiste in de provincie Zeeland, en heeft een BIG-registratie.

  Esmé heeft een grote kennis van zaken als PMS, anticonceptie, zwangerschap en de overgang. Ze volgt geregeld bijscholingen, om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten. Bovendien is ze bekend met de orthomoleculaire geneeskunde. Daarbij werkt ze met stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Met orthomoleculaire geneeskunde zijn allerlei klachten te verminderen of te genezen. Het woord ‘orthomoleculair’ komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘de juiste moleculen’, oftewel ‘de juiste voedingsstoffen’.
  Esmé maakt gebruik van (plantaardige) supplementen, die de cliënt inneemt om tekorten van onder andere fyto-oestrogenen, vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren en enzymen aan te vullen tot een optimaal niveau. Ze maakt alleen gebruik van natuurlijke producten waarvan de werking is onderzocht en aangetoond.

  Overgangsklachten
  Praten over PMS, de overgang en alles wat daarmee te maken heeft, is vaak taboe. Maar erover praten is echt nodig; zéker als je weet dat 80% van de vrouwen te maken heeft met lichamelijke en/of psychische klachten door de hormonale veranderingen, en bij 30% zijn de problemen zó extreem, dat ze niet normaal kunnen functioneren.
  De adviezen van Esmé richten zich hoofdzakelijk op lifestyle, voeding en plantaardige voedingssupplementen, vitaminen en mineralen.

  Afspraak en vergoedingen
  Om een afspraak te maken met Esmé, heb je geen verwijzing nodig van een arts. Je kunt dus gewoon rechtstreeks contact opnemen. Consulten kunnen overdag plaatsvinden, maar ook ‘s avonds.

  De consulten worden vanuit de meeste aanvullende verzekeringen vergoed, waardoor ze niet vallen onder het eigen risico. Dit alles maakt Care For Women-specialiste Esmé Ras heel laagdrempelig!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply