Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • IJskoud de mooiste
  Rate this post

  Wist je dat je huid je grootste orgaan is? Al je huid bij elkaar weegt meer dan elk van je andere organen. Het beschermt je onder meer tegen hitte en kou, bacteriën en virussen, het waarschuwt je bij pijn of te hoge temperaturen en beschermt je inwendige organen tegen klappen of stoten. Een huid die in balans is, biedt optimale bescherming. Daarom is het belangrijk om je huid gezond te houden.

  Een belangrijke basis voor een gezonde huid is een goede doorbloeding. Als deze onvoldoende is, zal je huid sneller tekenen van huidveroudering vertonen. Ook zal je teint grauwer of bleker worden. Je huid wordt droog en kan schilferig aanvoelen. Als je (aanleg voor) eczeem of psoriasis hebt, kan dat een trigger zijn om dergelijke huidaandoeningen te doen opvlammen. Een slecht doorbloede huid kan ook de oorzaak zijn van hardnekkige acne. Verder kunnen vet, afvalstoffen en vocht steeds moeilijker worden afgevoerd bij een slechte bloedcirculatie, waardoor cellulite ontstaat.

  Cryotherapie
  Wanneer je je huid een boost wilt geven, is het dus vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat de doorbloeding weer optimaal wordt. Het mooie van ons lichaam is, dat het over een zelfhelend vermogen beschikt. Denk maar eens aan een wond die dichtgroeit of een bot dat na een breuk aan elkaar groeit. Soms is daar wat hulp voor nodig, zoals hechtingen of gips, maar dan herstelt het lichaam zich uiteindelijk weer. Om weer een optimale doorbloeding van je huid te krijgen, kun je je lichaam ook een zetje geven in de vorm van cryotherapie.

  Boost
  Het klinkt misschien bizar, maar door enkele minuten in een cabine te gaan staan waarin het -110 graden is, geef je je huid, lichaam én je stofwisseling een enorme boost. In die paar minuten gebeurt er een heleboel in je lichaam: je hersenen sturen het bloed uit je armen en benen gedeeltelijk naar je romp om je vitale organen tegen de kou te beschermen; je bloed stijgt in én voor korte tijd naar koortsachtige temperaturen en neemt onderweg naar je organen extra zuurstof op; er komen extra hormonen, enzymen, vitamines en voedingsstoffen in je bloed om het koude klimaat te overleven; je celvernieuwingsproces wordt gestimuleerd; je maakt extra collageen aan en je stofwisseling versnelt.

  Natuurlijke detox
  Zodra je uit de cabine stapt, stroomt het bloed met hoge snelheid terug door je hele lichaam. Doordat je immuunsysteem door de kou geactiveerd is én je bloed verrijkt is met een verscheidenheid aan enzymen, ontstekingsremmende eiwitten, werkt cryotherapie als een natuurlijke detox voor je lichaam én is het een effectief middel tegen puistjes, acne en cellulitis.

  Huidverjonging
  Je huid wordt dus niet alleen gezonder, maar de kou blijkt ook een effectief middel tegen huidveroudering. Het activeert namelijk de aanmaak van collageen. Dit stofje zorgt voor stevigheid en is daarmee een belangrijke bouwsteen voor je huid. Het vermindert de zichtbaarheid van rimpels en verhoogt de elasticiteit wat resulteert in een gladde huid en een jeugdige verschijning. Poriën verkleinen en cellulite neemt af. Eigenlijk zou je het gewoon eens zelf moeten proberen om het magische effect van cryotherapie te ervaren!

  Cryotherapie als beautybehandeling zorgt voor
  – verjonging van de huid
  – vermindering van cellulitis
  – vermindering van acne, eczeem en psoriasis
  – detox van het lichaam
  – verhoging van de stofwisseling

  Gratis consult
  Tijdens een vrijblijvend consult stel je samen met de specialist een persoonlijk behandelplan op. Dit behandelplan wordt gebaseerd op jouw wensen, gezondheidstoestand en uiteraard het advies van de specialist.

  Over Frozen Cryo
  Als één van de weinige studio’s in Nederland kun je bij Frozen Cryo terecht voor cryotherapie. Deze vorm van koudetherapie werd al veel gebruikt door topsporters, maar is nu ook bereikbaar voor een groter publiek. Na drie minuten in de koudecabine is je bloed zeer zuurstofrijk: blessures herstellen sneller, pijn vermindert, je krijgt mentaal een boost en afvalstoffen worden sneller afgevoerd, wat een gunstig effect heeft op je huid. Kortom: je voelt je gelijk een stuk energieker. Naast de cryotherapie geeft Frozen Cryo ook vitamine-infusen, die zowel je immuunsysteem als je lichaam een boost geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply