Rate this post
 • ‘Ik beklim zelfs weer de Mont Ventoux!’
  Rate this post

  Marco Lemein kreeg voor de tweede maal een hernia, waarbij de diagnose werd gesteld dat zijn rug op een natuurlijke manier moest herstellen. Het vooruitzicht om nog langere tijd met pijn rond te lopen deed de 30-jarige belastingadviseur besluiten om op zoek te gaan. Een collega sprak over Wemeltje Eising en na twee maanden behandelen is de pijn inmiddels vrijwel geheel verdwenen. Hij beklom zelfs op zijn racefiets de Mont Ventoux.

  Wat waren de klachten?
  Marco: ‘Na een geslaagde herniaoperatie, 10 jaar geleden, ontstond er opnieuw een hernia in mijn onderrug. Nogmaals opereren door de artsen in het Martini Ziekenhuis werd sterk afgeraden en bovendien waren de klachten niet zo ernstig dat ik verlammingsverschijnselen had. Toch was de pijn te erg om helemaal niets te doen.’

  Hoe ben je bij de praktijk van Wemeltje terechtgekomen?
  Marco: ‘Een collega vertelde mij over de behandelwijze en het positieve resultaat hiervan en ik heb een afspraak gemaakt.’

  Hoe ging je om met de herniapijn?
  Marco: ‘Door de hernia moest ik heel bewust met mijn lichaam omgaan, en lang zitten tijdens mijn werk ging erg moeizaam. Wielrennen ging niet meer en mijn dagelijkse bezigheden werden bepaald door de pijn.’

  Hoe zag de behandeling eruit?
  Marco: ‘Eerst vroeg ze door over mijn huidige gezondheid, medische verleden en de pijnklachten. Maar ook over zaken waarvan ik het verband in eerste instantie niet zag, zoals ‘Slaap je goed?’ en ‘Heb je genoeg energie als je wakker wordt?’. Daarna volgde de behandeling, waarbij ze op zoek ging naar de knelpunten bij mijn ruggenwervels. In combinatie gaf ze mij homeopathische druppels waarbij direct voelbaar werd dat de rug ontspande en de pijn minder werd of zelf verdween. Ja, dat was geweldig!’

  Wat viel je op tijdens de behandeling?
  Marco: ‘Opvallend was dat ze niet alleen de wervels bij de hernia zelf behandelde, maar de gehele wervelkolom. Mede door een speciale, pijnloze elektro-acupunctuurtechniek voelde ik mijn hele rug ontspannen en krachtiger worden, waarbij ook de pijn verminderde.’

  Wat was het resultaat?
  Marco: ‘Binnen twee maanden werd de pijn geleidelijk minder en ben ik inmiddels op een niveau waarbij ik goed kan functioneren. Ik heb zelfs op mijn fiets de Mont Ventoux beklommen!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply