Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik ben er nog elke dag blij mee’
  Rate this post

  Al zo’n 23 jaar ben ik klant van Way 2 Beauty.
  Thérèse is mijn vaste kapster. Ik ben wat je noemt een zeer tevreden klant.

  In mei 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Toen begon een zware periode van operatie en bestralingen en, vanaf september, ook chemotherapie. Daardoor zou ik mijn haar verliezen, maar ook mijn wimpers en wenkbrauwen. Thérèse had al vóór mijn eerste chemokuur voorgesteld om permanente make-up aan te brengen tussen mijn toen nog bestaande wenkbrauwen, zodat mijn gezichtsuitdrukking gewoon hetzelfde zou blijven, maar dat zag ik op dat moment niet zitten. Ik had al genoeg aan mijn hoofd, was bezig met overleven en de zorg voor mijn wenkbrauwen had niet echt prioriteit. Mijn hoofd stond er gewoon niet naar. Toen de haartjes tijdens de chemoperiode daadwerkelijk uitvielen, heb ik mijn wenkbrauwen met behulp van poeder en een sjabloon getekend. Dat was voor die periode een goede oplossing.

  Mijn laatste chemokuur was in januari 2014 en inmiddels gaat het weer goed met me. Er waren geen uitzaaiingen, dus de prognose is goed. Mijn hoofdhaar kwam na de laatste chemo langzamerhand weer terug, net zoals mijn wimpers, maar mijn wenkbrauwen bleven maar een paar zielige haartjes. Dat hoorde ik ook van verschillende lotgenoten: die zeiden dat bij hen de wenkbrauwen ook maar nauwelijks terugkwamen.

  Ik was op een gegeven moment zó klaar met de wenkbrauwpoeder. Je moest uitkijken in de regen en niet per ongeluk eroverheen wrijven, want dan zat de helft op je handen, en als ik ’s avonds mijn make-up erafhaalde, had ik toch wel een ‘blotebillengezicht’ zonder goede uitdrukking. Vooral daar werd ik erg verdrietig van.

  In overleg met Thérèse besloot ik eind augustus om alsnog permanente make-up te laten aanbrengen. Thérèse legde goed uit wat ze deed, was heel secuur met het tekenen en ging voorzichtig te werk. Ik kon tussendoor ook meekijken met wat ze deed. En het was een uitkomst! Ik ben er nog elke dag blij mee. Het is gemakkelijk, geen gedoe meer, ik kan zo naar buiten!

  De permanente make-up vervaagt, dus laat ik het jaarlijks bijwerken. Zo heb ik er geen omkijken meer naar.

  -Monica van Weert (52)-
  uit Veenendaal

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply