Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • ‘Ik ben goed genoeg!’

    Zolang mijn cliënte zich kon heugen, heeft zij zich nooit ‘goed genoeg’ gevoeld. Als er iets mis ging op school, op het werk of tijdens het sporten, zag zij niet wat er wel goed ging, alleen wat er niet goed ging… Ze leeft met deze overtuiging en probeert alles nog beter te doen, tot mijn cliënte nu tegen een muur aan loopt en niet meer kan. De rek is er helemaal uit en ze is ‘op’: ‘Zie je wel dat ik niet goed genoeg ben?’ Dit is, wat je noemt, nogal een ‘belemmerende overtuiging’!

    Een belemmerende overtuiging, zoals hier­boven omschreven, kan met NEI gemakkelijk worden opgespoord en ook worden opgeruimd. Dat is wat wij met deze overtuiging gedaan hebben. Toen mijn cliënte een week later bij me kwam, vertelde ze mij, dat ze de volgende ochtend blij wakker werd, en het eerste wat ze dacht was: ‘Vandaag begint de eerste dag van de rest van mijn leven… Ik ben goed genoeg!’ De gedachte dat ze niet goed ­genoeg is, heeft ze niet meer. Soms wat gezonde twijfel; die mag er zijn. Zij voelt zich prima zoals ze nu is! Bovendien durft ze zichzelf, in al haar kwetsbaarheid, te laten zien zoals ze is en onderneemt ze van alles. Belemmerende overtuigingen weerhouden je er vaak van om te doen wat je eigenlijk zo graag wil. De gedachte ‘Ik zou zo graag … , maar het lukt me niet!’ heeft vaak te maken met een belemmerende overtuiging. Met NEI kun je ook deze overtuigingen op een vriendelijke manier opsporen en opruimen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply