Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik ben heel blij met het resultaat!’ Joyce den Hollander
  Rate this post

  ‘Ik ben er echt ontzettend blij mee’, reageert Joyce den Hollander enthousiast over haar nieuwe wenkbrauwen. De getalenteerde kunstschaatsster koos onlangs, toen ze weer even in Nederland was, voor permanente make-up. ‘Elke keer wanneer ik nu in de spiegel kijk, verbaas ik me er weer over hoe mooi het staat.’

  Binnenkort reist Joyce af naar Azië, waar zij samen met de rest van het team van Holiday on Ice in China, Taiwan en Thailand zal schitteren in de voorstelling ‘Ice Age’. ‘En daarna staat Australië op het programma’, weet Joyce.

  Topsport
  In haar vroeg jeugd raakte ze al in de ban het van kunstschaatsen. ‘Ik was 4 jaar toen ik ermee begon’, blikt ze terug. ‘Ik vond het ontzettend leuk en al snel begon ik steeds meer te trainen en werd ik geselecteerd voor de Nederlandse Kunstrijbond. Van mijn 11e tot mijn 19e schaatste ik op topsportniveau internationale wedstrijden. Ik leefde voor de sport. Zowel op de basis- als op de middelbare school kreeg ik alle medewerking zolang mijn schoolwerk er maar niet onder leed. Ik moet toegeven dat dat soms best wel pittig was, maar ik deed het met zoveel plezier dat ik het nooit als vervelend ervaren heb. Per dag trainde ik vier à vijf uur. Daarvan stond ik circa drie uur op de schaatsen en verder deed ik aan ballet, zwemmen, hardlopen en conditietraining, omdat het voor je lichaam beter is wanneer je je niet slechts op één sport focust’, vertelt Joyce. Aan haar sportcarrière leek echter abrupt een einde te komen. ‘Twee jaar geleden, toen ik 19 was, en ik keihard trainde om mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen, werd ineens bekendgemaakt dat de KNSB geen budget meer beschikbaar stelde voor het onderdeel kunstrijden, omdat het langebaanschaatsen meer kans maakte op medailles. Samen met mijn ouders heb ik nog gekeken of we het dan zelf konden bekostigen, maar dat zat er gewoon niet in. Het werd tijd om te stoppen met de sport en me op iets anders te gaan richten.’

  Holiday on Ice
  Als 10-jarige mocht Joyce een keertje mee schaatsen met Holiday on Ice. ‘Ik had een selectie gewonnen waarbij de winnaar als beloning een keer met Holiday on Ice mee mocht doen. Het was tijdens een optreden in de Efteling en ik weet nog goed hoe gaaf ik het vond. Dat wilde ik later ook!’ Toen bekend werd dat deelname aan de Olympische Spelen er voor Joyce niet inzat en ze wellicht met haar geliefde sport moest stoppen, besloot ze om eerst nog andere mogelijkheden te zoeken. ‘Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd bij Holiday on Ice. Ik werd uitgenodigd om auditie te komen doen en ik werd nog aangenomen ook! Ik vind het geweldig en met de show gaan we de hele wereld over. Tijdens zo’n tournee zitten we iedere week in een ander land.’

  Bij ‘Ice Age’ speelt Joyce niet een vast personage. ‘Nee, iedereen rouleert regelmatig. Het komt wel eens voor dat ik in één show tien verschillende personages speel en vier keer van make-up moet veranderen. Dat moet natuurlijk heel snel gebeuren en dan is het wel eens lastig dat ik iedere keer opnieuw mijn wenkbrauwen moet bijtekenen. Omdat ik blond haar heb, zijn mijn wenkbrauwharen eveneens erg licht van kleur en ook nog eens heel dun. Ik had al wel vaker aan permanente make-up gedacht, maar heb het nu duseindelijk laten doen, door Jeanette van Farm de Beauty.’

  Zenuwachtig
  ‘Ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel zenuwachtig was hoor’, geeft Joyce eerlijk toe. ‘Ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik werd heel goed geadviseerd over de kleur. Gelukkig maar, want als je die inktpotjes ziet, kun je niet goed inschatten hoe die kleur er op je huid uit gaat zien. Er werd veel tijd besteed om de juiste vorm en plaats van mijn wenkbrauwen te bepalen. Dat duurde misschien nog wel langer dan het aanbrengen zelf. Ze zijn ook iets hoger gezet dan ik ze zelf altijd tekende, omdat ik daar een opener blik van zou krijgen en dat is inderdaad waar: het staat heel mooi. Het aanbrengen zelf viel ook erg mee; het was heel goed te doen. Ik ben ontzettend blij met het resultaat!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply