Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik ben helemaal opgebloeid!
  Rate this post

  Ik had mijn diploma van de middelbare school nog niet op zak of ik was al aangenomen op het administratiekantoor. Dat is inmiddels al weer 23 jaar geleden. Er is in die tijd veel veranderd op kantoor. Ik heb zelfs twee keer een reorganisatie ‘overleefd’. En ook al was ik opgelucht dat ik mijn baan nog had, echt leuker werd het er niet op.

  Thuis ging het ook niet echt lekker. Er waren steeds vaker strubbelingen tussen Gerard en mij. Niet echt heftige dingen, maar ik denk dat hij gewoon niet zoveel begrip meer op kon brengen voor die eeuwige vermoeidheid en vage klachten van mij. Hij had er ook al verschillende keren op aangedrongen dat ik naar de huisarts moest gaan. Maar dat wuifde ik altijd maar weg: ‘Ach joh, ik ben gewoon een beetje moe, daar heeft iedereen toch wel eens last van?’

  Tot die ene ochtend. Ik stond op het punt om naar mijn werk te gaan, toen ik ineens een onbedaarlijke huilbui kreeg. Ik heb me ziek gemeld en gelijk ook maar even een afspraak met de huisarts gemaakt. Die constateerde ­burn-outklachten.

  Na eerst een paar weken thuis te hebben gezeten, merkte ik dat ik er steeds meer tegen opzag om terug te moeten naar kantoor. Ik wist niet wat ik daar mee aan moest. Ik ben maar eens wat op internet rond gaan kijken en vond informatie over een loopbaancoach. Ik heb de volgende morgen gelijk opgebeld om een afspraak te maken.
  Bij Renate Groenevelt van IDcoach is er een wereld voor me opengegaan. Door haar deskundige en warme manier van coachen zie ik veel beter wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Gedurende het hele proces werd me steeds duidelijker dat het administratiekantoor niet meer bij me paste, maar ook dat ik heel lang over mijn grenzen was heengegaan en moeilijk nee kon zeggen. Dankzij haar heb ik het aangedurfd nieuwe stappen te zetten. Renate wees me op een regeling waarmee ik me kon laten omscholen. Ik heb dat gedaan en ben voor mezelf begonnen in een vak waar ik mijn creativiteit helemaal in kwijt kan: ik heb nu een eigen bloemenwinkeltje en ik ben helemaal opgebloeid. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk en zit weer boordevol energie. Geweldig!

  Andrea (42)

  Neem burn-outklachten serieus
  Vaak ziet je omgeving eerder dat je tegen een burn-out aanzit dan jijzelf. Neem hun signalen daarom serieus. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe sneller je weer in balans bent.

  Checklist
  Voel jij je nog happy met je baan? Doe de gratis checklist die te vinden is op www.idcoach.nl.

  IDcoach – loopbaanbegeleiding
  IDcoach begeleidt 35-plussers die het niet meer naar hun zin hebben in hun werk door coaching en training, zodat zij weer met plezier, trots en voldoening kunnen werken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply