Rate this post
 • ‘Ik ben niet bang voor de tandarts!’
  Rate this post

  Emma is een vrolijk meisje van 6 jaar, en gaat al sinds haar 2e met haar moeder naar de tandarts. In het ­begin was het natuurlijk alleen wennen, en zelf kijken met een spiegeltje.

  Hoe vaak ga jij naar de tandarts?
  Dat weet ik niet. Ik ga gewoon met mama mee. (Mama: Emma komt netjes elk half jaar)

  Hoe lang ga je al naar Mauri, de tandarts?
  Al heeeeel lang

  Ben jij bang voor de tandarts?
  (hard lachend) Neeeeeeee! Dat doet toch geen pijn…

  Wat vind je leuk aan het gaan naar de tandarts?
  Dat je op het laatst een cadeautje krijgt, en ook nog een diploma!

  Ken je iemand die bang is voor de tandarts?
  Nee.

  Tandenpoetstips
  Goed poetsen is belangrijk, en daarom is het van belang om kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met dit dagelijkse ritueel. Hieronder staan enkele tips voor de ouders.

  1.     Poets met regelmaat Om bacteriën geen kans te geven, is het belangrijk dat we twee keer per dag poetsen: een keer na het ontbijt en een keer voor het slapengaan. Hoe eerder kinderen beginnen met tandenpoetsen, hoe beter. Het eerste tandje kan al vanaf zes maanden verschijnen, en vanaf dat moment mag u starten met één keer per dag te poetsen.

  2.     Kies de juiste tandenborstel Kies voor een zachte tandenborstel en zorg op tijd voor vervanging. Voor baby’s en peuters zijn geschikte tandenborstels op maat verkrijgbaar.

  3.     Gebruik de juiste tandpasta Is uw kind jonger dan 2 jaar, koop dan peutertandpasta met een fluoridehoeveelheid tussen de 500 en 1.000 ppm (parts per million); tussen 2 en 6 jaar mag een hoeveelheid tot 1.450 ppm. Kinderen mogen vanaf 6 jaar een fluoridetandpasta voor volwassenen gebruiken.

  4.     Leer de juiste poetsbewegingen aan Zet de tandenborstel recht op de tanden en poets zachtjes door korte horizontale bewegingen te maken. Zorg dat ze steeds volgens de 3 B’s poetsen: binnenkant, buitenkant en ­bovenkant. Probeer het poetswerk steeds te controleren en poets indien nodig na.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply