Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik ben zo moe, ik ben aan het overleven’
  Rate this post

  Bij veel mensen stijgt het water tot aan de lippen door stress op het werk, door mogelijk baanverlies, door privéspanningen en overal waar je aan moet denken. Allerlei klachten, fysiek of mentaal, zijn de effecten van ons jachtige bestaan. Veel mensen hebben hier last van, met chronische vermoeidheid, onderrugklachten, prikkelbaarheid en nervositeit, snel huilen of hoofdpijn aan het eind van de dag. Dit zijn geen onbekende zaken in onze samenleving.

  Al deze klachten, die ontstaan door het jachtige leven waar we aan deelnemen, zorgen op hun beurt weer voor veel ziekteverzuim. Dat we op zaterdag moeten bijkomen van de week wordt al als normaal beschouwd. Maar degenen bij wie het vijf voor twaalf is, voelen zich niet goed. Ze zijn ontevreden en staan op het punt om in een spiraal te vervallen van overspannenheid en somberheid. Het leven is letterlijk te zwaar geworden zoals ze er nu mee omgaan. De mensen die dit overkomt, voelen de grond onder hun voeten bijna letterlijk wegzakken, en ze zijn niet bij machte het te stoppen. Deze chronische vermoeidheid en oplopende stress zorgt voor een overspannenheid waar we over het algemeen een half jaar tot een jaar zoet mee zijn. Omdat deze over-gespannenheid ons als mens in zijn totaliteit raakt, is het verstandig om je als mens als geheel te laten begeleiden.

  Multidisciplinaire aanpak
  Gezondheidscentrum Surya is een veelzijdig centrum waar men terecht kan voor verschillende soorten behandelingen. Er is een multidisciplinaire aanpak van overspannenheid, extreme vermoeidheid en stress. Zo bieden wij verschillende massages: ayurvedische, klassieke, bindweefsel-, voetreflexzone-, derma-/ podo-segmentale, ontspannings- of gezichtsmassage. Weet u niet welke massage passend is voor de klacht(en), dan kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvend intakegesprek.
  Verder kunt u terecht bij de pedicures, schoonheidsspecialistes, acupunctuur, fysiotherapie en Ayurveda (klassieke Indiase geneeswijze). Ook heeft het centrum een yogaschool, waar dagelijks lessen worden verzorgd. Dat yoga en meditatie een weldaad zijn voor uw lichamelijke en geestelijke rust, hoeft geen uitleg meer te krijgen. Veel mensen hebben de weg naar yoga al gevonden en daar het positieve effect van mogen ervaren. Door yoga worden we bewuster van wie we zijn en hoe ons lichaam in elkaar zit.

  De holistische kijk
  Het doel van Surya is om een gezondheidscentrum te zijn waar mensen op een vakkundige manier behandeld worden. Reguliere en complementaire geneeskunde vullen elkaar goed aan. Wederzijds vertrouwen en kwaliteit vormen de basis voor een goede samenwerking. Waar we elkaar allemaal kunnen vinden, is de holistische kijk op de mens: het geheel is het uitgangspunt en niet alleen de klacht op zich. Er is meer aan de hand bij een mens dan bijvoorbeeld alleen maar de onderrugklacht. Elk mens heeft zijn eigen unieke bagage van het verleden bij zich. En deze bagage heeft hem gemaakt tot wat hij of zij nu is. Soms, als we uit balans zijn, hebben we even een periode wat ondersteuning nodig om weer in balans te geraken. Juist deze begeleiding staat centraal in onze werkvisie. Aandacht voor de mens staat centraal; het luisteren naar het verhaal van de persoon geeft helderheid over de klacht. Met aandacht luisteren is een vaardigheid die in ons centrum breed wordt gedragen.

  Persoonlijke ontwikkeling
  Steeds meer therapeuten hebben affiniteit ­gekregen met een speciale doelgroep en wel de mensen met kanker. Veel aandacht, zoals middels integrale massage en de ­ayurvedische benadering, maar ook met speciale ­pedicurezorg, maakt dat deze doelgroep extra aandacht krijgt. Daarnaast zijn het niet alleen klachten die de mensen naar ons centrum brengen. Het is ook een stukje wellness, verzorging voor het lichaam en een moment voor jezelf. De yogaschool trekt veel mensen die het heerlijk vinden om met hun lijf bezig te zijn op een dynamische en toch ook een ontspannen manier. Op alle dagen van de werkweek worden er lessen verzorgd. In de yogaopleiding wordt veel aandacht besteed aan onze persoonlijke ontwikkeling van lichaam en geest, waardoor we steviger en ontspannender in het leven kunnen staan.

  Cadeauwinkel
  In de entree van het centrum zit een leuke ­cadeauwinkel, een winkel waar u altijd wel kleine of grote presentjes kunt vinden voor uzelf of uw naasten. Daarnaast zijn er ook ­cadeaubonnen beschikbaar indien u zelf niet tot een passende keuze kunt komen.
  Nieuwsgierig geworden? De winkel is bereikbaar op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10.30 en 15.30 uur.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply