Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik ben zo moe!’
  Rate this post

  Tergend langzaam zie je de minuten voorbij kruipen. ’s Nachts, wanneer je weer eens niet kunt slapen, lijkt de tijd zoveel langzamer te gaan dan overdag. Geïrriteerd draai je je op je andere zij. De gedachten in je hoofd draaien op volle toeren. Morgen wacht immers weer een drukke dag vol belangrijke afspraken en je voorziet nu al dat je dan, omdat je deze nacht wéér zo slecht slaapt, doodmoe zult zijn.

  Vermoeidheid en slapeloosheid lijken onlosmakelijk verbonden. Ze houden elkaar in stand en je hebt geen idee hoe je die vicieuze cirkel moet doorbreken. ’s Avonds val je meestal wel als een blok in slaap, maar na een paar uur ben je al weer wakker. En zodra je gedachten dan beginnen te malen, kun je net zo goed je bed uitgaan omdat de ervaring je heeft geleerd dat je dán zéker niet meer de slaap zult vatten.

  Pak de oorzaak aan
  Intussen voel je je steeds ellendiger. Je hebt laatst zelfs een paniekaanval gehad en dat is niks voor jou! En laatst was je een paar dagen erg down. Dit moet stoppen voordat het écht uit de hand loopt. Slaapmiddelen zie je niet zitten. Je hebt liever iets wat het probleem bij de oorzaak aanpakt. En het liefst zonder ervoor allerlei chemische ‘troep’ te hoeven innemen.

  Lekker in je vel
  ‘Dat is in veel gevallen ook helemaal niet nodig’, weet reflexzonetherapeute Hannah de Graaf-van der Staaij. ‘Je lichaam beschikt immers over een zelfherstellend vermogen. Het kan heel veel zaken zelf oplossen. Met behulp van reflexzone therapie kan ik dat proces ondersteunen. Op je voeten en handen zitten allemaal gebieden, de zogenoemde ‘reflexzones’, die corresponderen met je organen, klieren en andere delen van je lichaam. Door diverse oorzaken kunnen er in je lichaam blokkades ontstaan, die de energiestroom in je lichaam blokkeren. Door deze zones te masseren, kan ik die blokkades opheffen en komt je lichaam weer in balans. De oorzaken van de vermoeidheid en slapeloosheid kunnen bijvoorbeeld liggen in veel stress. Met reflexologie raak je weer ontspannen, zul je minder piekeren en makkelijker doorslapen. Het heeft invloed op je lichaam én je geest en je zult merken dat je weer lekkerder in je vel zit. Het is een prachtige methode die bij heel veel klachten kan worden ingezet’, besluit Hannah enthousiast.

  Toepassingen
  Reflexzone therapie is effectief bij
  – vermoeidheid
  – slapeloosheid
  – migraine
  – rugklachten
  – gewrichtsklachten
  – hoge bloeddruk
  – allergie
  – spanning
  – stress
  – menstruatieklachten
  – spijsverteringsklachten
  – zwangerschapsproblemen

  Over Hannah
  Hannah de Graaf-van der Staaij werkt als holistisch coach en biedt reflexzonetherapie, wandel- en bewustzijnscoaching, voeding- en supplementenadvies en darmtherapie. Ook geeft ze workshops over gezonde voeding.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply