4/4 - (1 stemmen)
 • Ik ben zo stijf als een hark!
  4/4 - (1 stemmen)

  ‘Maar ik ben helemaal niet lenig! Ik ben zo stijf als een hark…’ Denk je dat? Geen probleem: ook dan kun je veel hebben aan yoga. Tijdens de lessen bij Yogastudio Balans doet iedereen wat binnen zijn of haar mogelijkheden ligt, en wellicht zul je je nog verbazen over waar je lichaam toe in staat is…

  Bij yoga gaat het erom dat je voelt wat er in je lichaam gebeurt als je de oefeningen doet. Je doet ze dan ook rustig en met aandacht, en daarmee verschilt yoga van gymnastiek. Wat gebeurt er met je als je bijvoorbeeld vooroverbuigt? En als je weer rechtop staat: wat heeft die beweging met je gedaan?
  Veel mensen zijn verkrampt, en hebben last van hun nek, schouders en/of rug. Met yoga maak je je spieren zachter, zodat er ruimte in je lichaam komt en de energie weer goed kan stromen. Je spieren hebben een verbinding met allerlei organen, dus als die weer goed functioneren, is dat goed voor je hele welzijn. Je komt weer in balans. Heb je een beperking? Ook dat is geen probleem: je doet gewoon wat je wél kunt. Het is geen wedstrijd.
  Yoga zorgt niet alleen voor lichamelijke ontspanning, maar ook voor geestelijke ontspanning in de hectiek van alledag: zolang je je lichaam voelt, ben je niet aan het denken, zodat je rustiger in je hoofd wordt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply