Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik ervaar meer ruimte in mijn lijf!’
  Rate this post

  Martine: ‘Hard werken is me met de paplepel ingegoten. Ik ben iemand die alsmaar doorgaat. Maar uiteindelijk begon deze levensstijl zijn sporen achter te laten. Er speelden steeds meer vage klachten op en mijn lijf was duidelijk aan het protesteren. Eigenlijk voelde ik me voortdurend gespannen en had ik dagelijks last van hoofdpijn en een zere nek en schouders. Aan het eind van de dag was mijn energie op en kreeg mijn lichaam eigenlijk niet meer de kans om goed op te laden.’

  ‘Ik wist dat hier verandering in moest komen. Daarom ging ik op zoek naar een manier om een meer ontspannen en stress-vrij leven te leiden. Ik laat me graag masseren, maar aan een cuppingbehandeling had ik me nog nooit gewaagd. Omdat ik steeds meer lovende verhalen hoorde, liet ik me door een vriendin overhalen om het te proberen. En dat maakte gelijk het verschil. Ik ervaar nu meer ruimte in mijn lijf, vooral in het nek- en schoudergebied en tussen de schouderbladen. Het voelt alsof de spanningen en pijn letterlijk uit mijn lichaam gezogen wordt.’

  Krachtiger dan massage
  Jannet Veenbaas van De Koning te Rijk zet cupping vaak in met een bindweefselmassage. ‘Bij cupping worden er cups op de huid geplaatst en vacuüm gezogen. De huid gaat hierdoor omhoog staan. Hiermee boek ik supersnel goede resultaten bij uiteenlopende klachten. Het stimuleert de doorbloeding en energie, zorgt dat afvalstoffen beter worden afgevoerd en maakt de weefsels goed los. Verklevingen en spierknopen worden zo naar de oppervlakte gezogen. Dat heeft een krachtigere en diepere werking dan een gewone massage.’

  Niet hard, maar zacht werken
  ‘Ik benader het probleem altijd vanuit een holistische zienswijze’, vertelt Jannet. ‘Lichaam en geest staan nauw in verbinding met elkaar. Daarom combineer ik een behandeling met cupping vaak met coaching. Ze versterken elkaar als het ware.’ Voor Martine heeft deze combinatie de rust gebracht die ze zocht. ‘Ik ben me door Jannet ervan bewust geworden dat ik niet harder, maar juist zachter moet werken. Ik luister nu meer naar mijn gevoel en heb meer energie. Dat komt mijn werk én mijn humeur ten goede. Inmiddels ga ik regelmatig terug voor een cuppingmassage als ik merk dat ik toe ben aan wat extra ontspanning. Zo kan ik de balans in mijn leven beter bewaren.’

  Over De Koning Te Rijk
  Jannet Veenbaas: ‘Mijn uitgangspunt als therapeut en coach? Dat een aanraking een menselijke basisbehoefte is, en helend kan werken. Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest in balans te brengen, zodat eventuele verstoringen worden opgelost en jij beter in je vel komt te zitten. Dit uitgangspunt pas ik toe in de verschillende behandelingen en therapieën die ik aanbied: Shiatsu-therapie, de massages en het coachingstraject Zacht Werken. Ik kijk niet alleen naar je klacht of naar je problemen, maar naar je totale persoon om tot een oplossing te komen. Voor de behandelingen is bovendien een vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk.’

  Nieuwsfeit
  Wist je dat Jannet Veenbaas te horen is in De Eigen Wijze Podcast? Je kunt de aflevering beluisteren op de website van De Koning te Rijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply