Rate this post
 • ‘Ik ervaar zelf de voordelen’
  Rate this post

  Ik merk op dit moment zelf ook weer hoe yoga goed voor mij is. Ik ben net gestart met een yogastudio en daar komt van alles bij kijken: aanmeldingen verwerken, financiële administratie bijhouden, mijn yogastudio bekend maken enzovoort. In drukke tijden is het heel verleidelijk om de yoga maar een keer over te slaan. Maar als ik dan toch op m’n mat yoga beoefen, weet ik altijd weer waarom. Al na een half uur voel ik mij zoveel beter. In mijn hoofd zijn te grote onderwerpen weer klein en dat wat echt belangrijk is dient zich als vanzelf aan. Ook is mijn lijf weer soepel en voel ik mij sterk.

  Yoga gaat over verbinding tussen je hoofd en je lichaam; over ademen, bewegen en focus. Yoga helpt je bij een goede houding en een goede ademhaling. De meeste mensen in mijn studio zijn kortgeleden begonnen met yoga. De reacties zijn zó goed en stimulerend: ‘Ik wist niet dat ik dat kan’ of ‘ Ik ben al zó flexibel geworden’ of ‘Mijn lijf wordt strakker en sterker.’ Iemand die last heeft van slapeloosheid, kan er beter door slapen. Maar ook als je geen last hebt van klachten, kan yoga ervoor zorgen dat je je beter voelt.
  Er zijn verschillende vormen van yoga. Je hebt rustige lessen, meer ter ontspanning, en rustige lessen die je soepeler en sterker maken, maar ook dynamische lessen, die meer het karakter hebben van een work-out, gericht op het sterker en soepeler worden. Mijn yogastudio houd ik bewust kleinschalig, met kleine groepen, zodat ik iedereen voldoende aandacht kan geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply