Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ik geniet van wat ik nú heb’

  Ik wist al jong dat ik zelfstandig ondernemer wilde ­worden. Vroeger speelde ik altijd al graag winkeltje. Het grote verschil met nu is dat het spelen de laatste jaren serieuze vormen heeft aangenomen: ik run met veel plezier mijn eigen winkel in Maassluis! Na de middelbare school deed ik een opleiding in de detailhandel en daarna marketing en communicatie. Tijdens mijn stages in de detailhandel voelde ik dat dit de plek was die precies bij mij past. Een vriendin van mij werkte in een tassenwinkel hier in Maassluis. Toen ze mij vertelde dat de eigenaar de winkel wilde verkopen, zag ik direct een kans. Een aantal weken later waren mijn vriendin en ik samen de nieuwe eigenaren van de winkel!

  We werkten met veel plezier in onze winkel en de ­samenwerking ging als vanzelf. Na een aantal jaren gaf mijn vriendin aan dat ze een andere richting op wilde. In goed overleg besloot ik de winkel volledig over te nemen en inmiddels run ik al weer vijf jaar The New Bolses. Ik vond het jammer dat mijn vriendin wegging en vond het best spannend om alleen verder te gaan, maar ik gaf er een positieve draai aan. Voortaan kon ik alle beslissingen zelf nemen.

  Sinds november 2017 ben ik verhuisd naar een nieuw pand dat wel twee keer zo groot is als de vorige winkel. Mijn man en ik wonen boven de winkel, waardoor ik geen reistijd heb; ideaal! Ik heb de winkel op mijn eigen manier ingericht met een open etalage, zodat voorbijgangers in één oogopslag kunnen zien wat ik verkoop: tassen, kleding, schoenen, accessoires, zoals riemen en sieraden en panty’s van Oroblu. Binnen heerst een warme en gemoedelijke sfeer en hebben klanten alle ruimte om rustig rond te kijken. Als ze mijn hulp nodig hebben, dan ben ik in de buurt. Maassluis is een stad, maar voelt als een dorp. Ik heb veel vaste klanten die geregeld langer blijven hangen. Ik geniet erg van die contacten. Dat is één van de leukste dingen van mijn werk!

  De balans tussen werk en vrije tijd is soms even zoeken. Ik run mijn winkel alleen dus ik ben er de hele week mee bezig. Op mijn vrije maandag ga ik geregeld met mijn vader voor de inkoop naar Duitsland of Frankrijk. We combineren dan werk en gezelligheid. Vriendinnen komen regelmatig in de winkel langs voor een kop koffie of thee en dan kletsen we gelijk bij. Ik ben voornemens binnenkort het hardlopen met een vriendin weer op te pakken en ik ben dol op etentjes met vrienden. Maar eerlijk gezegd heb ik gewoon niet zoveel vrije tijd en dat vind ik helemaal prima. Mijn werk is mijn hobby én mijn grote passie en dus voelen mijn werkzaamheden niet als werken.

  Toekomstplannen? Met mijn nieuwe bedrijfspand heb ik al een grote droom verwezenlijkt. De komende tijd wil ik de webshop een upgrade geven, want daar valt zeker nog winst te behalen. Op de langere termijn zou ik best een tweede vestiging in een andere stad willen starten. Maar voor nu ga ik lekker genieten van wat ik heb!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply