Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik heb echt mijn patronen kunnen doorbreken!’
  Rate this post

  Heb jij altijd al problemen met je gewicht gehad? Als kind niet, maar wel vanaf de puberteit at ik te veel en verkeerd.

  Wat voor pogingen heb je voorheen gedaan?
  Iedere maandag bedacht ik weer dat het eraf moest en deed ik heel goed mijn best, maar dan werd het zaterdag en dan vond ik dat het wel weer mocht. Dan snoepte ik veel te veel. Zakken chips, koek en snoep waardoor die hele week eigenlijk voor niks was geweest. Ook dronk ik vrijwel geen water, maar wel veel vruchtensappen.
  Nadat ik mijn kinderen heb gekregen, ging het een periode heel goed, maar uiteindelijk kreeg ik gezondheidsklachten en werd ik bedlegerig. Ik verveelde me ontzettend en voelde me ook wel zielig, waardoor ik ontzettend veel ging snoepen. Snoepen werd mijn vriendje en troost.

  Wanneer kwam bij jou het punt: Dit wil ik niet meer?
  Ik hoorde via via over Cambridge Weight Plan en dat dit een succesvolle manier was om af te slanken. Ik ben op internet gaan zoeken en kwam bij Monique van LEF lijf & leefstijl uit en heb met prachtig resultaat een programma gevolgd. Helaas kreeg ik weer een grote tegenslag wat gezondheid betreft en moest ik opnieuw negen maanden plat op bed blijven liggen. Opnieuw viel ik in de valkuil dat snoepen mijn troost zou zijn en ik kwam erg veel aan. Ik was weer zwaarder dan ooit. Toch was de stap nemen om er weer wat aan te doen erg lastig voor me. Ik zag er best wel tegenop. Mijn man heeft mij uiteindelijk de laatste duw in de goede richting gegeven en ik ben voor de tweede keer naar Monique van LEF lijf & leefstijl gegaan. En ik ben zo blij dat ik het gedaan heb, want dit keer heb ik echt mijn patronen kunnen doorbreken!

  Hoeveel kilo ben je op dit moment al precies kwijt?
  Ik ben 50 kilo afgeslankt!

  Wat vond je het moeilijkste in het hele proces?
  De reacties van mensen toen ik al zo’n 40 kilo kwijt was, dat het nu toch wel genoeg was, of dat ik nu heus wel een stukje taart mocht eten. Goed bedoelde opmerkingen natuurlijk, maar ik had mijn doel nog niet bereikt. En wanneer ik mijn doel wel gehaald zou hebben, dan wilde ik dat dit keer ook behouden. Een stuk taart voegt daar natuurlijk niks aan toe. Nu accepteren ze het gelukkig allemaal en weten dat ik met ‘nee’ ook echt ‘nee’ bedoel. En dat ik echt wel wat lekkers eet, maar dan wel op een gezonde manier.

  Hoe is je eetpatroon nu?
  Ik eet drie keer op een dag en probeer heel natuurlijk en ­gezond te eten. Ik heb me samen met Monique van LEF lijf & leefstijl heel erg verdiept in verschillende voedingsstromen en daar een eet- en leefwijze uit gehaald die het beste bij me past. Ik eet nu voornamelijk volgens het Paleo principe, puur, lekker en gezond. En mijn lichaam reageert daar heel erg goed op.

  Beweeg je daar ook bij?
  Ik heb gemerkt dat mijn lichaam heel positief reageert op beweging nu mijn gewicht naar beneden is. Daarom ­probeer ik iedere ochtend een half uur te ­wandelen. Dat gaat me ook veel makkelijker af nu.

  Wat is de grootste verandering die je hebt in ­verhouding met je lijf en leefstijl van voorheen?
  Ik ga heel bewust met mijn eten en drinken om. Stop niet meer zomaar iets in mijn mond, maar bedenk waar ik mijn lichaam echt mee voed. Ik eet nu suikervrij en beweeg meer. En wat superfijn is: mede door mijn gezonde eet- en beweegpatroon ben ik van sommige medicatie af waardoor ik me nog een stuk gezonder en vitaler voel!

  Wat vond je het fijnste aan de begeleiding van Monique?
  Ze sprak mij steeds weer moed in, kon haar vertrouwen in alle opzichten. Ik kon mijn verhaal altijd kwijt. Ook over dingen die niet echt iets met het programma te maken ­hadden, maar indirect wel van invloed konden zijn. Monique luisterde écht naar me.

  Wat zijn de reacties in je omgeving?
  Iedereen vindt het ontzettend knap van me en is trots. Sommige mensen herkennen me niet meer en lopen me gewoon voorbij.

  Heb je nog een advies voor mensen die ook graag willen afvallen?
  Ga op je suikers en slechte koolhydraten letten en lees etiketten! Wil je echt wat kilo’s kwijtraken, zoek dan hulp en begeleiding. En natuurlijk raad ik Cambridge Weight Plan aan bij LEF lijf & leefstijl, omdat ik mede daardoor mijn doel heb bereikt. Ik ben trots op mezelf en wil altijd slank blijven!

  – Eefje Vis uit Geldermalsen 52 jaar –

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply