Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik heb geen last meer van eenzaamheid!’
  Rate this post

  Evelien (32): ‘Het kwam voor mij als de spreekwoordelijke donderslag bij heldere hemel, toen mijn ex me vertelde dat hij bij me weg ging. Hoe kon ik niet gemerkt hebben dat hij al een halfjaar iemand anders had?! Om de pijn maar zo min mogelijk te voelen vluchtte ik in mijn werk. Thuis kon ik het niet vinden en gezamenlijk vrienden bleken uiteindelijk toch vooral zíjn vrienden. Zo begon ik me steeds eenzamer te voelen. De weinige kennissen die ik nog over had, durfde ik niet lastig te vallen met mijn verdriet. Ik wist dat ik iets móést doen om die cirkel van eenzaamheid te doorbreken.’

  Mariska, coach en trainer:‘Ik maak het vaker mee dat mensen zich na een heftige gebeurtenis als een scheiding zich eenzaam voelen. Zo’n gebeurtenis verandert je hele leven. Ook het zichzelf isoleren en terugtrekken is iets wat vaak gebeurt na een scheiding. Dat is jammer, want vrienden kunnen juist afleiding bieden. Vriendschappen kunnen echter wel veranderen, zoals het geval was bij Evelien. Ze had het gevoel dat niemand op haar zat te wachten. Hiermee zijn we aan de slag gegaan. Waar kwamen die negatieve gedachten, die zij had over zichzelf, vandaan? En wat waren de mogelijkheden voor haar om haar eenzaamheid stapje voor stapje aan te pakken? Ik vond het mooi om te merken dat zij zelf gemotiveerd was om met haar doelen aan de slag te gaan. En als ik haar nu zo zie en meemaak, denk ik dat die aardig behaald zijn!’

  Evelien:‘Eigenlijk gaat het beter met me dan vóór de scheiding! Ik ben meer mijn eigen koers gaan varen. Tijdens de coaching van Mariska kwam ik erachter dat ik altijd veel op mijn man leunde. Ik deed weinig voor mezelf, ging altijd naar zijn vrienden en maakte de door hem voorgestelde uitstapjes. Al mijn passies en dromen waren langzaam naar de achtergrond geraakt. Ik sloot me aan bij een sportvereniging en pakte mijn hobby schilderen op. Ook kwam ik erachter dat ik het lastig vind om dingen over mezelf te vertellen in sociale situaties. Samen met Mariska heb ik ook aan dit punt gewerkt. Inmiddels weet ik me omringd met fijne mensen met wie ik kan lachen, maar met wie ik ook kan praten over mijn gevoelens. En het voelt heel goed dat ik dat zelf, met een beetje hulp natuurlijk, voor elkaar heb gekregen!’

  Niet langer eenzaam
  ‘Voel jij je al langere tijd eenzaam? In mijn praktijk Hersenkracht help ik je bij het doorbreken van dat eenzame gevoel’, biedt Mariska aan. ‘Samen zoeken we met behulp van verschillende opdrachten en oefeningen naar een oplossing die het beste bij jou past. Dit kan in een individueel traject of in een groepscursus. Ik ben er 100% van overtuigd dat je iets aan je gevoel van eenzaamheid kunt doen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply