Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik heb meer energie en zin in dingen’
  Rate this post

  Ik deed al enige tijd pogingen om gewicht te verliezen. Dit had ik op verschillende manieren geprobeerd. Ik viel wel een paar kilo af, maar nooit het gewenste aantal kilo’s. Ik had via collega’s gehoord van het Cambridge Weight Plan, en toen ik ook van vrienden via de hockey hoorde dat ze bezig waren met het Cambridge Weight Plan, heb ik ook mijzelf aangemeld voor een kennismakingsgesprek.

  De eerste week van het dieet vond ik fysiek zwaar; vooral omdat je van heel veel eten naar weinig eten gaat. Op dat moment dacht ik ook niet dat ik het ging volhouden, maar mijn motivatie was groot genoeg om door te gaan, en mijn consulente begeleide me hierbij. Toen na anderhalve week het hongergevoel verdween, voelde ik me steeds beter. Toen ik een beetje gewend was, ging ik erbij sporten en werd ik actiever. Ik vond het niet meer moeilijk om me aan het dieet te houden. Het was namelijk heel duidelijk en gestructureerd. Natuurlijk was het wel eens moeilijk als er op werk een taart stond. Toch nam ik geen stukje, maar zulke momenten waren af en toe wel confronterend.

  Een belangrijk gedeelte van het Cambridge Weight Plan is fase 3, de afbouwfase. Mijn consulente begeleide me langzaam van 3 producten per dag naar weer gewoon eten. Dit onderdeel is best wel eens lastig, want je krijgt langzaam steeds weer meer vrijheid. Je moet dan weer zelf eten klaarmaken en nadenken over wat je eet. Het is daarbij belangrijk niet weer in hetzelfde eetpatroon te vervallen als voordat ik was afgevallen.

  Ik zit moment nog in de afbouwfase. Ruim 20 kilo ben ik afgevallen, maar ik focus me momenteel niet meer zo op de kilo’s. Ik voel me natuurlijk veel beter dan voordat ik begon, en dat is belangrijker. Ik heb meer energie en zin in dingen. Daarnaast is het ook altijd leuk om te gaan shoppen, omdat kleding nu veel leuker staat dan toen ik begon met het Cambridge Weight Plan. Ik probeer nu balans te vinden, en ik kies veel vaker voor goed en gezond eten. Soms mag ik van mezelf een stukje taart zonder dat ik me daar schuldig over hoef te voelen. Dat compenseer ik dan weer op een andere manier.

  -Sanne

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply