Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik heb mijn Romeo gevonden’
  Rate this post

  Ik kan nog steeds helemaal blij worden als ik kijk naar de sierlijke ring om mijn vinger. Mijn trouwring die de liefde tussen Julian en mij symboliseert. Een liefde die, met name in het begin van onze relatie, beslist niet goed­gekeurd werd door onze omgeving. Dat maakte het niet alleen extra spannend, maar heeft ons ook dichter bij elkaar gebracht.

  We ontmoetten elkaar zo’n vijf jaar geleden in het uitgaanscircuit en het was eigenlijk liefde op het eerste gezicht. Julian was galant en gewoon heel anders dan andere jongens van zijn leeftijd. Hij had humor, was attent en zag er goed uit. Ik viel als een blok voor hem, al had ik mezelf beloofd om geen mannen meer in mijn leven toe te laten. Niet meer sinds de vader van mijn dochtertje me had laten zitten.

  In de periode daarna zagen we elkaar regelmatig. Julian ontpopte zich als een geweldige vader voor mijn dochter en we hadden het heel fijn met z’n drieën. Toch was niet iedereen enthousiast. Julian komt uit een welgestelde familie en ik merkte dat zijn ouders de nodige reserves hadden over onze relatie. Ik stond er financieel gezien natuurlijk heel anders voor en ik had het idee dat ze me voor een golddigger aanzagen. Ook mijn ouders en vriendinnen zagen ons geluk met gemengde gevoelens aan: ik was kapot geweest toen mijn ex me in de steek liet. Zou Julian het wel serieus met me menen?

  We grapten wel eens tegen elkaar dat we een moderne Romeo en Julia leken. Onze families waren elkaar dan wel niet vijandig gezind; echt warme banden hadden ze ook niet. Gelukkig is dat in de loop van de tijd wel wat bijgedraaid. Vooral nadat we trouwplannen kregen. Julian had, zo lief, aan mijn dochtertje gevraagd of hij met mamma mocht trouwen. Hij heeft haar ook bij vrijwel alles rondom het huwelijk betrokken. Zelfs bij het uitzoeken van de ringen. Daarvoor had hij ons meegenomen naar Cécile van Eeden. Zij ontwerpt echt prachtige sieraden en samen hebben we een keus gemaakt: twee prachtige ringen, heel anders dan anders. Niet zo standaard, want dat zijn we zelf immers ook niet. En weet je wat zo bijzonder is? Céciles trouwringen dragen de namen van liefdeskoppels uit legendes en Griekse mythologie. Onze ringen zijn Romeo en Julia genoemd. Dit heeft gewoon zo moeten zijn.

  Inmiddels ligt de bruiloft al weer even achter ons, maar elke keer als ik naar mijn ring kijk, krijg ik een warm gevoel van binnen. Voel ik het geluk dat ik mijn ‘Romeo’ gevonden heb.

  Romy (27)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply