Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik heb nu al bijna 2 jaar geen hoofdpijn meer’
  Rate this post

  Body Stress Release betekende een enorme verbetering van mijn leven na jaren tobben. Ik had al vanaf begin jaren ‘90 veel lichamelijke pijn; voornamelijk extreme hoofdpijn en nekklachten. Daar kwamen in 2000 zware rugklachten bij, maar eigenwijs als ik ben, ging ik door met mijn leven. Ik leefde op pijnstillers.

  Kees (48 jaar): Jarenlang bezocht ik vele ziekenhuizen en therapeuten, en onderging ik allerlei onderzoeken, maar niks bood uitkomst. De zwaarste periode uit mijn leven brak aan; in 2010 kreeg ik een burn-out. Ik werd zwaar depressief en kreeg er gratis diverse angststoornissen bij. Dat, in combinatie met mijn lichamelijke klachten, zorgde ervoor dat ik voor 100% afgekeurd werd. Ik had het gevoel dat mijn leven voorbij was. Toen ben ik gaan googelen op ‘nekklachten’ en vond Body Stress Release. Na wat onderzoek op het internet heb ik een afspraak gemaakt. Ik had niks meer te verliezen: veel slechter kon het niet gaan. Om eerlijk te zijn, vond ik het maar een raar gebeuren: hier en daar een beetje drukken op mijn lichaam… Na de derde behandeling vond ik het wel genoeg geweest: ‘hier kom ik ook niet meer.’ De volgende ochtend werd ik wakker en mijn hoofdpijn was verdwenen. Ik wist niet wat mij overkwam! Na dik twintig jaar had ik iemand gevonden die mij van de extreme hoofdpijn had afgeholpen. Echt waar: ik wou dat iemand mij twintig jaar eerder naar een BSR-behandelaar had gestuurd. Dat had een hoop ellende gescheeld. Ik ben nog niet helemaal waar ik wezen wil. Mijn lichamelijke klachten zijn complex en ik kan ook niet verwachten dat het met Body Stress Release allemaal met een paar behandelingen zal verdwijnen, maar ik zie nog steeds verbetering.
  Echt, ik kan het iedereen aanraden. Je lichaam heeft het nodig!

  Marike Tromp: ‘Jarenlang had ik onderrugklachten. Fysio na fysio heb ik versleten, maar niks hielp structureel. Tot ik op een artikel over BSR stuitte en vol ongeloof las wat het voor je kon doen. Ik besprak het met mijn fysiotherapeut. We spraken af dat ik na mijn behandelingen nog eens zou langskomen voor een check bij hem. Hij wist niet wat hij zag: hij had me nog nooit zó soepel gezien. Omdat ik zo onder de indruk was van het resultaat dat Body Stress Release op mij had, wist ik al vrij snel dat ik ooit de opleiding tot practitioner wilde doen.’

  Robert Molenaar: ‘In 1995 stonden een burn-out en ontslag uit het onderwijs mij toe om mijn loopbaan als inmiddels ervaringsdeskundige voort te zetten als trainer stressmanagement. Na vele cursussen en therapieën begon ik in 2003 met BSR. Door de jaren heen was er zoveel body stress in mijn lichaam gaan vastzitten, dat bijna al mijn eerdere pogingen om ‘gezond’ te worden mislukten. BSR heeft me uit een cirkel gehaald waar ik al enige tijd in zat, in een spiraal omhoog. In 2004 ben ik dan ook de opleiding tot Body Stress Release practitioner in Zuid-Afrika gaan volgen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply