Rate this post
 • ‘Ik heb vanaf het begin gedacht: ‘Ik flik dit!”
  Rate this post

  Ik was als kind best dun, maar in de puberteit ben ik flink aangekomen. Daar was ik behoorlijk verdrietig over, en hoewel ik wel perioden had dat ik weer afviel, ben ik in mijn hoofd altijd dik gebleven.

  Ik had een hele weg te gaan om mijn zelfbeeld te verbeteren. Daar heb ik in de afgelopen jaren hard aan gewerkt, en daar hoorde ook gewichtsverlies bij. Na de bevalling van mijn zoontje, in februari 2017, wilde ik de stap zetten om mijn overgewicht kwijt te raken. Mensen in mijn omgeving zeiden nog dat ik de tijd moest nemen om die te laten verdwijnen. Ik dacht: ‘Nu is het gewoon klaar!’ Ik wilde begeleiding bij het afvallen, want zelf kon ik mijn gewicht moeilijk onder controle houden.

  Mijn nicht had het Cambridge Weight Plan-programma gevolgd en was daarmee flink afgevallen. Haar dochter, mijn achternicht, was er ook aan begonnen. Ik heb op internet gezocht naar meer informatie over Cambridge en las veel goede ervaringen. Dus ik dacht: ‘Dat moet wel iets goeds zijn.’ Daarna zocht ik naar een consulent bij mij in de buurt, en er was er één, Anita Kooijmans, letterlijk bij mij om de hoek. Een uitgelezen kans dus!

  Bij de intake werd ik gewogen en gemeten, en daaruit bleek dat mijn BMI te hoog was. Samen hebben we de aanpak besproken, en daarna ben ik van start gegaan met het programma. De eerste week vond ik verschrikkelijk, maar gelukkig kon ik Anita altijd appen als het moeilijk werd. Dat was erg fijn: ik had echt het gevoel dat we het samen deden doordat ik met alles bij haar terecht kan! In de zomer was ik bij een aantal barbecues, en daar nam ik gewoon mijn eigen eten mee. Ik kon gelukkig goed ‘nee’ zeggen.

  Cambridge bleek een megasucces! Het heeft ook een bewustwordingsproces bij mij in gang gezet. Je wordt je bewust van de hoeveelheden die je eet, en je leert juist het eenvoudige te waarderen. Als ik kijk naar wat ik jarenlang in m’n lichaam heb gestopt, is het letterlijk afkicken. Al dat ongezonde eten… Dat vind ik het mooie van Cambridge: je krijgt behoefte aan het basisvoedsel. Je kunt nog steeds genieten van eten, maar dan van andere dingen. En het leuke is: bij elke stap in het programma komt er iets van jezelf terug. In de afgelopen periode heb ik vaak gehoord ‘Wat knap van je! Dit zou ik zelf nooit kunnen.’ Iedereen kan dit, als die op hetzelfde punt is waar ik was!

  Anita gaf me heel veel positiviteit mee en maakte het persoonlijk. Eten heeft een emotionele lading, dus we hebben veel gepraat over de keuzes die ik maakte. Ze was ook heel complimenteus en liet me steeds weer zelfverzekerder de deur uit gaan.

  Ik heb het programma al een tijdje achter me, maar wil nog steeds onder controle blijven. Het begint namelijk pas echt als het programma afgelopen is, want je moet gezond blijven eten, anders verval je weer in oude patronen. Anita is dan een prima stok achter de deur. Ik heb vanaf het begin gedacht: ‘Ik flik dit!’ Ik heb hard gewerkt voor dit succes en ik wil niet meer terug!

  Linda (29 jaar)

  Nu ook in De Bilt
  Bij gewichtsconsulent Anita Kooijmans krijg je een programma op maat en word je begeleid totdat je je streefgewicht hebt bereikt. Anita heeft nu ook een praktijk in De Bilt!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply