Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik heb weer volop energie!’
  Rate this post

  Steeds meer mensen overleven kanker, of blijven veel langer leven met kanker. Er wordt dan ook steeds meer bekend over de gevolgen die een behandeling tegen kanker kan hebben. Want zelfs als de behandeling succesvol is geweest, houden veel (voormalig) patiënten klachten. Vermoeidheid, concentratieproblemen en een slechte mobiliteit worden het vaakst genoemd.

  Goede nazorg helpt deze klachten te verminderen of weg te nemen. De nazorg is tot nu toe erg versnipperd geweest. Je moest verschillende adressen af voor de verschillende soorten zorg. Gelukkig zijn er nu ook nazorgcentra waar alles onder één dak aangeboden wordt.

  Bewegen helpt tegen vermoeidheid
  ‘Ik ben nog nooit in mijn leven zó moe geweest.’ Dat is wat je vaak hoort bij mensen die behandeld zijn tegen kanker. En die vermoeidheid blijft, ook als de behandeling al lang is afgerond. Oncotraining kan dan uitkomst bieden. Een gespecialiseerde oncologiefysiotherapeut stelt een persoonlijk beweegadvies voor je op en helpt je met het opbouwen van je conditie en kracht. En dan merk je dat veel bewegen hét middel is tegen vermoeidheid. Ineens heb je weer energie en voel je je weer vitaal. Veel voormalig kankerpatiënten zijn dan ook vaak veel actiever dan voor hun ziekte. Een vrouw die tijdens haar chemotherapie bij ons en onze looppartner Tegenkracht trainde, liep op het eind van de kuren de Dam tot Damloop. Of, zoals een cliënt van Cancer Care Center zei: ‘Vóór mijn ziekte zag ik de sportschool als de hel op aarde, nu ga ik er fluitend drie keer per week naartoe.’

  Uiteenlopende nazorg
  De klachten zijn uiteenlopend, maar de geboden zorg is dat gelukkig ook. Oedeemfysiotherapie voor verlichting van oedeemklachten. Yoga en mindfulness zodat je weer beter kunt ontspannen, concentreren en slapen. Pilates voor soepelere gewrichten. Energiecoaching voor meer balans tussen rust en activiteit. Ondersteuning van een re-integratiecoach als je ertegen opziet om weer aan het werk te gaan. Voedingsadvies van een diëtist om weer op je gewenste gewicht te komen. Psychologische hulp om je te helpen je ziekte te verwerken. Blijf dus niet rondlopen met je problemen, maar vraag om ondersteuning. Er is veel mogelijk.

  Alles onder één dak
  Cancer Care Center biedt samenhangende zorg aan (voormalig) kankerpatiënten, op fysiek, sociaal en maatschappelijk gebied. Dit kan zowel tijdens als na de behandeling en ook, als genezing niet meer mogelijk is, in de palliatieve en terminale fase. Wij zijn op meerdere locaties in Amsterdam actief.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply