Rate this post
 • ‘Ik heb zelfs geen last meer van die oude sportblessure!’
  Rate this post

  Liesbeth (37): ‘Ik ben een workaholic, ik geef het eerlijk toe. Ik vind het heerlijk en kan me er helemaal in verliezen. Je kunt mij dan ook niet betrappen op een ‘van-negen-tot-vijfmentaliteit’. Weken van 50 uur of meer zijn voor mij eerder regel dan uitzondering. En alhoewel ik daar helemaal niet moeilijk over doe, merk ik wel dat mijn lichaam steeds vaker een beetje begint te protesteren. Tja, dat hoort er nu eenmaal bij als je richting de 40 gaat. Mijn nek en schouders doen vaak pijn en dat trok de laatste tijd ook steeds meer door naar mijn rug. Dat werd op een gegeven moment zo erg, dat het echt niet meer ging. Ik kon geen kant meer op en heb me zelfs ziek moeten melden!’

  Irma de Vries, Body Stress Release Practioner: ‘Liesbeth had via een collega over mij gehoord en belde me op een ochtend in paniek op of ik haar kon helpen. Gelukkig voor haar had er die middag net een cliënt afgezegd, zodat ik een plekje vrij had en haar kon ontvangen. Liesbeth heeft een drukke en verantwoordelijke baan. Dat zorgt voor veel stress en die spanning had zich vastgezet in haar lichaam. Een dergelijke spanning beïnvloedt je hele zenuwstelsel, waardoor deze zijn werk niet meer optimaal kan doen. Ik heb Liesbeth een aantal behandelingen gegeven en daar reageerde ze goed op.’

  Liesbeth: ‘Ik heb meteen drie afspraken gemaakt met Irma, en bij de eerste afspraak zat de intake, waar ze ruim de tijd voor nam. In het begin leek het net alsof de klachten eerst wat erger werden, maar dat is niet ongewoon. Kort daarna ging het gelijk al beter. Niet alleen de pijn in mijn nek, schouders en rug verdween, maar ik heb ook veel minder last van hoofdpijn en vermoeidheid. En zelfs van een oude sportblessure aan mijn hamstring heb ik helemaal geen last meer. Dat waren allemaal van die kwalen die er gewoon bij hoorden. Daar besteedde ik nauwelijks aandacht aan. Ik schreef ze toe aan het ouder worden. Maar het was dus allemaal stress die zich in mijn lichaam had vastgezet. Ik heb hier wel van geleerd. Ik zorg voor een betere balans tussen werk en ontspanning. En ik plan één keer per maand een afspraak in bij Irma. Gewoon als apk’tje én om te voorkomen dat de boel weer zo vast gaat zitten.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply