Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Ik hoef mijn armen niet langer te verbergen

  Het verhaal van Nicoline (51)

  Als gevolg van een maagverkleining ben ik flink afgevallen. Daar was ik natuurlijk erg blij mee, maar dat gold niet voor de overtollige hoeveelheid vel aan mijn armen en buik. Wanneer de plastisch chirurg dát verwijderd had, zou ik eindelijk weer trots op mijn lichaam kunnen zijn.

  Grote desillusie
  Het resultaat was echter een grote desillusie. Met name de littekens op mijn armen waren zó lelijk. Dat was ontzettend schrikken! Ik kon nu dan wel weer een colbertje dragen, maar met deze armen wilde ik me ‘s zomers niet vertonen. Dan zou iedereen me nog steeds nastaren. Die eerste zomer heb ik het opgelost door kanten vestjes met driekwart mouwen te dragen. En de enkele keer dat ik wel iets met korte mouwen droeg, hield ik mijn armen stijf langs mijn lichaam, zodat maar niemand die lelijke littekens zou zien. Ik was zó teleurgesteld. De operatie was behoorlijk prijzig geweest en het resultaat absoluut niet wat ik verwachtte.

  Dermatografie
  Mijn arts gaf me het adres van een huidtherapeut, maar voordat ik in de gelegenheid was om daarmee contact op te nemen, kwam ik een berichtje van Annemiek van Glow With the Flow uit Arnhem tegen over het minder zichtbaar maken van littekens met dermatografie. Mijn interesse was meteen gewekt, en ik heb contact met haar opgenomen.

  Microneedling en pigmenteren
  Drie maanden geleden heeft ze me voor het eerst behandeld met een combinatie van microneedling en pigmentatie. De behandeling zelf was namelijk heel goed te doen. De huid werd eerst ingesmeerd met een verdovende crème. Er werden allemaal heel kleine gaatjes in de huid geprikt en dat voelde ik nog wel een beetje, maar deed niet echt zeer.

  Mooi resultaat
  Die eerste dagen na de behandeling was de huid erg rood en zaten er allemaal korstjes op het litteken. Maar toen ik eenmaal weer mocht douchen en de huid kon insmeren, voelde het al veel soepeler. Toen de korstjes er een paar dagen later afvielen, zag ik pas hoe mooi het al was geworden. Toch bleef ik nog enige reserves houden. Puur uit zelfbescherming: ik durfde me niet wéér blij te laten maken met een dooie mus. Bij de twee behandelingen die daarna nog volgden, werd het resultaat nog meer verfijnd. Het begint eindelijk tot me door te dringen dat die lelijke, rode littekens veel minder zichtbaar zijn! En het wordt nog mooier.

  Trots op mijn lichaam
  Het litteken op mijn buik stoort me niet. Dat ziet niemand want het valt mooi onder het randje van mijn slip en bikinibroekje. Maar de littekens op mijn armen vond ik wel vreselijk. Daarom ben ik ook zo blij met het resultaat! Ik begin eindelijk weer trots op mijn lichaam te worden. En deze zomer mogen mijn armen weer gezien worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply