Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • ‘Ik kan weer dingen onthouden!’
  4/4 - (1 stemmen)

  Je hoort de arts zeggen: ‘Het is niet goed.’ Er volgt een oorverdovende stilte… Wat er hierna met je gebeurt, valt niet onder woorden te brengen. Voor even staat de wereld stil. Je voelt je raar en afwezig. Met heel je wezen ontken je wat je zojuist te horen hebt gekregen. ‘Het is niet waar. Alsjeblieft, laat het niet waar zijn!’ Je was altijd zó gezond! En nu?

  ‘U heeft borstkanker’. Zo’n bericht ontvangen heeft een grote impact op je leven. Heftige emoties overvallen je: angst en onzekerheid over hoe het leven verder zal gaan, boosheid over wat je overkomen is en verdriet om het eventuele verlies van je borst.

  Het verwerken van al deze emoties kost tijd en energie. Vaak lukt het om ze een plek te geven. Maar soms blijf je er last van houden. Beelden van de situatie komen naar boven en emoties blijven je achtervolgen. EMDR kan je helpen met dit verwerkingsproces.

  EMDR is een kortdurende, geprotocolleerde en wetenschappelijk bewezen behandeling voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een ingrijpende gebeurtenis. Het doel van de methode is je te bevrijden van de emotionele lading die gekoppeld is aan die gebeurtenis.

  EMDR
  Tijdens de behandeling vraag ik je terug te denken aan het beeld dat de meeste spanning geeft. Daarna begin ik met het ‘tappen’ op beide benen. De taps op het linker- en rechterbeen zullen er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. De oude emotionele lading wordt als het ware gewist en een nieuwe positieve lading komt daarvoor in de plaats.

  Gevolgen na behandeling borstkanker
  Het wordt steeds duidelijker dat de behandeling tegen borstkanker op lange termijn ook gevolgen heeft. Concentratie- en geheugenstoornissen zijn veel voor­komende klachten. We noemen dit een ‘chemo-brein’.
  Hoe vervelend is het wanneer je tijdens een gesprek niet meer op die ene naam kunt komen, je vergeten bent wat je kind je gisteren vertelde of dat je je tijdens die belangrijke vergadering niet kunt concentreren en langzaam wegdroomt? Neurofeedback kan je helpen je geheugen weer op orde te brengen.

  Neurofeedback van NeurOptimal is een unieke behandelmethode die erop gericht is de veerkracht en de flexibiliteit van de hersenactiviteit te vergroten. Je klachten zullen hierdoor verminderen.

  Neurofeedback
  Terwijl jij in een comfortabele stoel zit, plak ik 5 sensoren op je hoofd. Deze sensoren meten je hersenactiviteit. Tijdens de behandeling luister je naar muziek en hoor je tussendoor korte stops en kraakjes. Dit is de feedback die je krijgt als je hersengolven instabiliteit vertonen. Met behulp van deze feedback reorganiseert jouw brein zichzelf. Het is een fijne behandelmethode waarbij je zelf niets hoeft te doen, behalve je te ontspannen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply