Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik kan weer van het leven genieten’
  Rate this post

  ‘Ik heb al tijden last van een zeurende pijn in mijn rug. Soms is de pijn even wat minder, maar het komt steeds weer terug. Ook mijn darmen zijn helemaal van slag. Ik slik inmiddels dagelijks pijnstillers, maar dat wil ik eigenlijk helemaal niet. Esther, kun jij me helpen?’

  Deze vraag kreeg ik een tijdje geleden van een vrouw van 36, laat ik haar Manon noemen. Ze had deze klachten sinds een half jaar en was er inmiddels helemaal klaar mee. Natuurlijk kan ik haar helpen! Het verband tussen rug- en darmklachten lijkt vergezocht, maar is biologisch gezien goed verklaarbaar. Onze rug is de as van waaruit we bewegen; de rug houdt ons letterlijk staande. Als er iets misgaat met de rug, heeft dat invloed op het hele lichaam, dus ook op het darmstelsel.

  Bij de behandeling van Manon heb ik de punten op de voet gemasseerd die in verbinding staan met de ruggemerg­zenuwen en -wervels. Hiermee heb ik ervoor gezorgd dat de energieblokkades werden opgeheven, waardoor de energie weer vrij kan stromen en het lichaam zichzelf kan herstellen. Het verhelpen van klachten gaat niet over één nacht ijs. De eerste behandelingen doe ik één keer per 14 dagen, zodat het zelfgenezend vermogen van je lichaam de tijd krijgt om zijn werk te doen.

  Langzaam maar zeker merkte Manon dat haar rugpijn verminderde en dat ook haar darmen weer beter begonnen te functioneren. Dit zorgde ervoor dat zij beter in haar vel zit en weer meer van het leven kan genieten, zonder pijn én zonder pijnstillers. Manon komt nog een paar keer per jaar bij mij langs voor een preventieve behandeling, waarmee we ervoor zorgen dat er geen nieuwe klachten ontstaan.

  Behandelen en voorkomen
  Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest volmaakt met elkaar verbonden zijn en daardoor een geheel vormen. In de voet bevinden zich reflex- en energiepunten die in verbinding staan met de diverse weefsels en organen in het lichaam. Wanneer lichaam en geest niet in evenwicht functioneren, worden er blokkades gevormd in de natuurlijke energiedoorstroming, waardoor lichamelijke pijn en klachten kunnen ontstaan. Door drukpuntmassage op de voeten kunnen deze blokkades worden opgeheven, waardoor de energetische levenskracht weer vrijelijk kan stromen. Lichaam en geest worden op deze manier in een herstel­toestand gebracht.

  Met voetreflexologie zijn vele klachten te behandelen, waaronder menstruatieklachten, hoofdpijn, spijsverteringsklachten en allergieën. Ook is het een goed idee om regelmatig, bijvoorbeeld maandelijks, bij Esther langs te gaan om klachten te helpen voorkomen.
  Omdat Esther is aangesloten bij de beroeps­vereniging VNRT, worden behandelingen mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply