Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik kon soms nauwelijks meer opstaan’
  Rate this post

  Twee jaar geleden kreeg ik opeens verschrikkelijke buikpijn, die maar niet weg ging. Er was niet echt een oorzaak. Opeens was die er. Het was soms zó erg, dat ik nauwelijks meer kon opstaan of lopen. Ik ben ook wel eens thuisgebleven van school, want het ging echt niet meer. Soms wilde ik kijken of het een dag lukte, maar dan ging ik toch weer naar huis. Ik werd er ook misselijk bij.

  De huisarts kon niets vinden, en verwees me door naar het ziekenhuis. Daar onderzochten ze me, maar vonden ook niets ernstigs. Ik kreeg de diagnose ‘spastische darmen’, en daar bleef het bij. Ze konden niks tegen de pijn doen en zeiden dat ik er misschien wel overheen zou groeien.
  Dus ik bleef zitten met de pijn.

  Mijn moeder zat op internet te zoeken op mijn klacht, en zag dat osteopathie zou kunnen helpen. Ze vroeg aan mij: ‘Zullen we dat dan eens proberen?’ Ik vond het gelijk goed, want alles was beter dan altijd met die pijn rondlopen. We hebben toen een afspraak gemaakt bij de praktijk bij mij in de buurt: Bornkamp Osteopathie. Dat was afgelopen herfst.

  Tijdens de eerste behandeling drukte Michiel met zijn vingers op m’n buik, niet te diep, want dat deed pijn, en daardoor haalde hij de spanning op mijn buik weg. Ik was eerst wel wat sceptisch: moest dít nou helpen? Maar het hielp echt! Een paar dagen na de eerste behandeling was m’n buik nog beurs en voelde ik de behandeling, maar daarna was de pijn, zonder dat ik het doorhad, duidelijk minder.

  Ik heb nu zeven behandelingen gehad, met steeds een tussenperiode van zes weken, en de buikpijn is na iedere keer steeds minder geworden. Als de pijn erger werd, was het al bijna weer tijd voor de volgende behandeling, dus het was draaglijk. Ik heb nooit meer die buikpijn gehad die ik tot een half jaar geleden had. Wat ook mooi is: ik had ook wel eens last van mijn nek en rug, door te lang zitten of door het sporten, en die pijn is nu ook minder, omdat Michiel die plekken ook behandeld heeft.

  Als het zo doorgaat, heb ik nog maar een paar behande­lingen nodig om helemaal van de buikpijn af te zijn. En mocht die weer terugkomen, dan ga ik gewoon terug naar de praktijk…

  – Een cliënte (17 jaar) –

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply