Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik kon weer uitgerust aan de dag beginnen’
  Rate this post

  Zou ik mijzelf lui noemen? Dat niet. Maar ik moet wel toegeven dat ik, voordat ik begon met bewegen, vaak stilzat. Ik heb een zittend beroep en ga er met de auto heen. Je kunt het resultaat dus wel bij elkaar optellen. Ik merkte dat ik mij best moe voelde. Niet alleen in de ochtend, wanneer ik nog wat op moest starten, maar de hele dag door. Een beetje lusteloos. Futloos. Het was dus tijd om in beweging te komen.

  Zo kwam ik uit bij Harmen Sterk. Met een persoonlijke trainer moest het mij gaan lukken om de beweging én de motivatie voor die beweging te vinden. Ik zag mijzelf niet zomaar naar een sportschool gaan en tussen ervaren sporters gewichtheffen. Op deze manier is het veel fijner. De persoonlijke ondersteuning zorgt er bovendien voor dat ik kan trainen op mijn niveau én dit niveau kan verbeteren.

  En toch kwam de energie nog niet direct terug. Hoewel het bewegen steeds beter ging, merkte ik toch dat ik vooral in de avonden echt kapot was. Dat kaartte ik aan bij Harmen. We hebben toen naar alle onderdelen van mijn leven gekeken. Slaapritme natuurlijk, maar ook voeding en gewoontes. Dat was een eyeopener. Het bleek dat ik een aantal voedingsstoffen nog miste. Bepaalde vitamines en mineralen waren in wat ik at niet terug te vinden. Je krijgt er niet snel klachten van, maar wél een vermoeid gevoel.

  Toen zijn we aan de slag gegaan om dit te verbeteren. Ik kreeg advies voor supplementen die ik nodig had om mijn gezondheid te verbeteren. Samen met het blijven voortzetten van de trainingen deed ik alles wat ik kon om mijn energie weer te herstellen. Met effect: het duurde even, en het kostte wat om het vol te houden, maar ik voelde me merkbaar anders. Energieker. Fitter. Gewoon alsof ik eindelijk weer goed door kon slapen en uitgeruster aan de dag kon beginnen. Ik merkte dat het niet meer nodig was om al die koffie naar binnen te gooien en ik ook prima zonder kon.

  Eten werd een nieuwe uitdaging. Ik ging op zoek naar meer natuurlijke manieren om de voedingsstoffen uit de supplementen binnen te krijgen. Sommige supplementen bleven erg nuttig, maar mijn hele voedingspatroon is veranderd. Het begint steeds meer een gewoonte te worden en dat is fijn om te merken. Ik kan het iedereen aanraden om gewoon eens met Harmen te kijken wat je kunt doen. De aanpassingen hoeven niet eens zo groot te zijn om nut te hebben!

  Wendy (43)

  Harmen over…
  ‘Je bent misschien direct na het sporten een beetje moe, maar op lange termijn levert het juist energie op. Voeding en beweging gaan hierbij samen. Je hebt de juiste voedingsstoffen nodig om goed te kunnen bewegen. En door genoeg te bewegen verbeter je jouw conditie, waardoor je ook meer aankunt. Wanneer je jezelf vaak futloos of een beetje lusteloos voelt, heeft het dus zin om verder te kijken dan alleen meer lichaamsbeweging. Daar help en motiveer ik je graag bij!’

  Over Leef Sterk & Gezond
  Harmen Sterk is een gediplomeerde personal trainer met jarenlange ervaring als fitnesscoach en personal trainer en oprichter van Leef Sterk & Gezond. Hij begeleidt iedereen die wil werken aan een betere gezondheid, die slanker of sterker wil worden, of die weer fitter wil worden na een blessure of aan het revalideren is. Daarom werkt hij met een unieke combinatie tussen personal training, voedingsadvies en mindsetcoaching, oftewel: het Body Mission programma. Lessen vinden plaats bij Sportschool Sport Fysiek in Sliedrecht of bij Inspire Fitnessclub in Gorinchem. Harmen: ‘Bij Leef Sterk & Gezond help ik mensen graag fysiek én mentaal de beste versie van zichzelf te zijn. Want als jij in je kracht staat, kun je alles uit het leven halen. Samen zetten we iets moois neer!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply