Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ik lag wakker van de maagpijn’

  Elke nacht liep Bernadette (44) te woelen. Welke slaappositie ze ook aannam, niets hielp om de slaap te vatten. ‘Het maakte niet uit of ik op mijn zij, mijn buik, of rechtop met behulp van drie kussens lag’, vertelt ze. Dat had alles te maken met een vervelend gevoel in haar maag.

  Een brandend gevoel in haar maag hield Bernadette soms nachtenlang wakker. En natuurlijk probeerde ze tabletjes of andere huis-, tuin- en keukenmiddelen, maar dat hielp niet tot nauwelijks. ‘Mijn arts had wel een maagzuurremmer voorgeschreven, maar hier kreeg ik bijwerkingen van. Bovendien vond ik het geen oplossing. Maar ik werd er wel gek van.’

  Op zoek naar de oorzaak
  ‘Ik ben van de leer dat als je iets wilt oplossen, je eerst de oorzaak moet weten. In eerste instantie zocht ik de oorzaak van het brandend maagzuur bij mijn eetpatroon. Zo stopte ik met alcohol en koffie, at nog maar nauwelijks suiker en liet vet en kruidig voedsel zoveel mogelijk staan. Maar het haalde weinig uit. Na de eerste paar weken merkte ik even verschil, maar daarna was ik weer terug bij af.’

  Maagzuur en stress
  ‘Wel wist ik dat stress ook een grote boosdoener is bij brandend maagzuur, en ondertussen voelde ik me natuurlijk steeds meer gespannen. Ik lag niet alleen wakker van mijn maag, maar ik piekerde me ook nog eens suf. Ik speurde het internet af voor een oplossing. Uiteindelijk kwam ik toen bij Body Stress Release uit. Ik zag dat er ook een praktijk was bij mij in de buurt, dus ik besloot contact op te nemen met Judith.’

  Lichaam aan het werk
  ‘Na de eerste behandeling voelde al gelijk dat er iets gebeurde in mijn lichaam. Alsof er een verschuiving plaatsvond. De behandeling had een zeer ontspannend effect, maar ik voelde wel dat mijn lichaam aan het werk gezet werd. Ik was erg moe en die avond viel ik als een blok in slaap, zonder maagklachten. Helaas was het effect na een paar dagen voorbij en keerde het weer terug. Maar na elke volgende behandeling merkte ik dat mijn klachten steeds minder werden, tot op het moment dat het brandend maagzuur helemaal weg was. Dat voelde echt als een enorme bevrijding.’

  Klachten bij maagzuur
  Als je last hebt van maagzuur, ervaar je klachten als:
  – branderig gevoel
  – zure smaak in de mond
  – pijn in de slokdarm
  – pijn bij de borstkast
  – oprispingen

  Wat is BSR?
  ‘BSR’ staat voor ‘Body Stress Release’ en betekent eigenlijk niets anders dan het loslaten van de spanning in je lichaam. Bij BSR wordt alle (onbewuste) spierspanning laagje voor laagje vrijgemaakt, waardoor het lichaam wordt geholpen om te ontspannen. Dit verbetert het herstel en kan worden ingezet bij een groot aantal klachten.

  Judith: ‘In 2013 ben ik voor het eerst in contact gekomen met BSR. Mijn zwager vertelde mij over zijn bijzondere ervaring met BSR. Zijn verhaal heeft mij enorm geïnspireerd. Ik wilde niets liever dan deze techniek leren zodat ik mensen hiermee kan helpen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply