Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ik lijk wel vijf jaar jonger’

  Ik stoorde me er al jaren aan. Elke keer als ik de spiegel in keek, zag ik een dodelijk vermoeid spiegelbeeld. De boosdoener? Dat waren mijn overhangende oogleden. En die vielen niet alleen mij op, ook anderen zagen het. Regelmatig kreeg ik de vraag of ik wel goed had geslapen. Tijd voor verandering!

  Dat er echt een verandering nodig was, liet mijn lichaam mij ook merken. De laatste maanden had ik ook veel last van een vermoeid gevoel en hoofdpijn. Op internet had ik al gelezen dat overhangende oogleden hier de oorzaak van kunnen zijn. Ik las ook over de mogelijke oplossing hiervoor: een ooglidcorrectie. Dat vond ik best heftig, want ik had nog nooit een operatie hoeven ondergaan. Het idee van onder narcose moeten en messen schrok me af.

  Totdat ik van een vriendin hoorde dat zij bij Clinic63 een ooglidcorrectie had laten doen. Het was haar alleszins meegevallen, want de artsen waren prettig, de ingreep duurde niet lang en ze mocht dezelfde dag nog naar huis. Daarbij hoefde ze niet onder narcose, maar werd ze plaatselijk verdoofd. En het meest belangrijke: ze had weer een prachtige, open en stralend blik! Dat wilde ik ook! Ik besloot een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsconsult.

  De arts zag direct mijn probleem: ik had te veel overtollige huid. Omdat het zelfs tot over mijn wimpers hing, was het niet gek dat ik hoofdpijn had. De arts vertelde me dat deze hoofdpijn na de ingreep waarschijnlijk zou verdwijnen. Hij liet me ook zien wat het resultaat van de ingreep zou zijn in mijn gezicht. Omdat het goed voelde, besloot ik ervoor te gaan.

  Op 6 mei 2018 was het dan zover: de operatie! Natuurlijk was ik nerveus. Achteraf kan ik zeggen dat het me alleszins is meegevallen. Ik werd plaatselijk verdoofd door een aantal kleine prikjes. Voordat ik het wist, was alles achter de rug. Na een week mocht ik weer naar de kliniek om mijn hechtingen te laten verwijderen. Voor het eerst zag ik nu echt goed het resultaat. Wát een verschil: de huid die boven mijn ogen hing, was weg. Ik had weer een open blik.

  Na drie maanden kwam ik nog eens terug voor controle. In de tussentijd had ik al gemerkt dat mijn hoofdpijn als sneeuw voor de zon was verdwenen. De arts vond dat alles zich mooi hersteld had. Ik was het hem eens: dit had ik veel eerder moeten doen! Die angst voor de operatie was totaal niet nodig geweest. Ik ben erg blij met het resultaat, want ik lijk wel vijf jaar jonger en ik kijk weer met zelfvertrouwen en blijdschap de spiegel in. Ik heb weer een frisse, open oogopslag. Precies zo jong en fris als ik hoe ik vanbinnen voelde! En die complimentjes van anderen dat ik er zo goed uitzie, zijn natuurlijk ook mooi meegenomen!

  Lisa (45)

  Voor jou!
  En hoe zit het eigenlijk met jou? Stoor jij je ook aan je overhangende oogleden? Deze zijn een gevolg van een door veroudering verslapte huid. De huid van je oogleden is erg dun, en verliest naarmate je ouder wordt haar elasticiteit. Hierbij verslapt het onderhuidse bindweefsel. Ook kan het zo zijn dat het onderliggende vetweefsel naar voren wordt geduwd. Het resultaat: overhangende oogleden. Net zoals Lisa wordt niet alleen je zicht hierdoor belemmerd, maar kun je ook last krijgen van vermoeidheid, een zwaar gevoel rondom je ogen en hoofdpijn. Daarnaast zijn er duidelijke uiterlijke gevolgen: je krijgt een verouderde en vermoeide look, die niet overeenkomt met hoe jij je vanbinnen voelt. Dit wordt nog eens versterkt als de onderoogleden slapper worden, waardoor je wallen krijgt. De uitkomst? Een bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie, óf een combinatie daarvan. Niet alleen verminderen je lichamelijke klachten, maar je krijgt ook meteen die jeugdige en frisse blik terug!

  Hoe verloopt een ooglidcorrectie?
  Vóórdat de behandeling plaatsvindt, zal er eerst een deskundig consult met de cosmetisch arts plaatsvinden. Hierin kun je al jouw vragen stellen en krijg je uitgebreide informatie over de ingreep, het resultaat en de mogelijke complicaties. Mede aan de hand van jouw medische gegevens wordt bepaald of je in aanmerking komt voor de ooglidcorrectie. Tijdens de ingreep zal de overtollige huid worden verwijderd, net zoals het eventuele overschot aan vet- en spierweefsel rondom je ogen. Hierdoor krijg je weer een open en frisse oogopslag, en verdwijnen je lichamelijke klachten. De littekens die bij de bovenoogleden in de ooglidplooi worden geplaatst, zijn op den duur nauwelijks meer te zien. Bij de onderooglidcorrectie wordt de snede direct onder je wimpers geplaatst. Hierdoor worden de littekens zoveel mogelijk beperkt. Ook hier worden het overtollige huid en vet verwijderd, waarna de huid weer wordt dichtgehecht aan de wimperrand. De hechtingen bij de onderooglidcorrectie zijn niet oplosbaar. Deze worden na zeven dagen verwijderd. Een correctie van de boven- of onderoogleden vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. Een combinatie van beide ingrepen vindt meestal onder narcose op de operatiekamer plaats.

  Na de operatie zul je wat complicaties ervaren, zoals roodheid en zwellingen, maar die zullen binnen enkele dagen tot weken wegtrekken. Je kunt langdurig genieten van het resultaat, al is dit ook afhankelijk van het verouderingsproces van je huid. In uitzonderlijke gevallen is er voor een optimaal effect nog nabehandelingen nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply