Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik luister met mijn handen…’
  Rate this post

  Als je kanker hebt (gehad), heeft dat een enorme impact op je lijf, maar ook mentaal en emotioneel doet het veel met je. Hoe fijn is het dan als een Dr. Hauschka Therapeut even alle aandacht voor jou heeft en je een behandeling aanbiedt, speciaal ontwikkeld voor (ex-)kankerpatiënten? Een dag in de week opent Wilma de deuren van haar praktijk speciaal voor mensen met kanker of die deze ‘koude’ ziekte hebben gehad.

  ‘Een cliënt die kanker heeft (gehad), heeft behoefte aan oprechte aandacht, warmte en aanraking’, vertelt Wilma Brands, die sinds 2009 haar eigen praktijk in Purmerend heeft. Als Dr. Hauschka Therapeut biedt zij holistische gezichts- en lichaamsbehandelingen aan voor jong en oud, mannen en vrouwen, en werkt zij met de cosmetica van Dr. Hauschka. Dit natuurzuivere merk ondersteunt de huid bij haar zelfherstellende vermogen met verzorgingsproducten op basis van onder meer heilzame planten en etherische oliën.

  Behandeling en coaching
  Een dag in de week focust Wilma zich, vanuit het inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten van de Stichting Wij|Allemaal in Purmerend, volledig op deze doelgroep. ‘Ik behandel cliënten voor, tijdens of na een chemokuur, maar ook bij bestraling of bij rouwverwerking’, aldus Brands, die zelf ook werkzaam is als vrijwilliger bij de stichting. Naast behandelingen geeft ze workshops en lezingen over voeding en lifestyle. ‘Ik coach deze mensen ook. Er is namelijk zó ontzettend veel wat je zelf kunt doen om het zelfhelende vermogen van je lichaam te versterken en je genezings­proces te ondersteunen.’

  Uit de ziekenhuissfeer
  Brands wil mensen graag uit de ziekenhuissfeer halen.
  ‘De aanrakingen die de cliënt tot nu toe heeft gehad zijn medisch. Kanker is in alle opzichten een ‘koude ziekte’.
  Zo gaat een klein plekje in het lichaam als het ware op de solotoer, wat een dramatische ontwikkeling is. Vervolgens komt iemand in een achtbaan terecht van ziekenhuisbezoeken, behandelingen en negatieve emoties.’ Daarom speelt warmte een belangrijke rol bij alles wat Wilma doet.
  Zo straalt de praktijk warmte en rust uit, stimuleren producten, zoals Haarolie en Moor Lavendel, de warmteprocessen in het lichaam en raken de warme handen van Wilma de kwetsbare, veelal bestraalde, huid met professionele zorg aan.

  Behoefte
  Kanker is een complexe ziekte en de behandeling, zowel medisch als complementair, behoort afgestemd te worden op ieders persoonlijke situatie. Maar kun jij als kanker of ex-kankerpatiënt wel wat positieve inspiratie gebruiken? Wil je graag even verwend worden? Wilma weet heel goed door wat voor processen haar cliënten heen gaan. Dat wil echter niet zeggen dat er tijdens de behandelingen heel nadrukkelijk over de ziekte wordt gesproken: ‘Ik voel precies aan waar iemand behoefte aan heeft. Ik luister namelijk met mijn handen, mijn ogen en mijn hart.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply