Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik mag er zijn!
  Rate this post

  ADHD, ADD, aandoeningen uit het autistische ­spectrum, manisch-depressief, bi-polair, gestoord, of: anders en gevoeliger voor je omgeving, voor je eigen leven?

  Diagnoses en overtuigingen worden gecreëerd: jij bent anders, dus hoor jij dat je een leven lang antidepressiva, Ritalin of andere medicijnen moet nemen. Dit gaat nooit meer over. De boodschap is in alle gevallen ‘jij bent niet okee zoals jij bent’. Dat op zich is al lastig, laat staan de oordelen van anderen. Het resultaat is in ieder geval dat jij je afgewezen, niet aangenomen, niet gezien en gehoord voelt. Ik ken het uit eigen ervaring. Dus ga jij bewijzen dat je het wél kan. Dat doe je met enorme prestaties, die soms leiden tot verslavingen, zoals eten, snoepen, alcohol en drugs, sporten, gamen, internetdaten en relaties. Deze verslavingen bieden even rust: je voelt je voor dat moment ontspannen en aangenomen, veilig. Toch groeit onbewust je pantser na verloop van jaren totdat je eigenlijk niet meer weet wie jij in essentie bent.

  Methodiek
  In je zoektocht naar hulp voor dwangmatige handelingen, angsten, paniekaanvallen en hyperventilatie kom jij de bekende aanbieders tegen. De psycholoog of psychiater die wel een methodiek voor je klaar heeft, waarbij jouw storing na uitgebreid onderzoek past en behandeld kan worden.
  Een klant van mij zei na 4 sessies: ‘Had ik dit geweten, dan had ik me 10 jaar psycholoog kunnen besparen’. Zij beschreef dat zij door mijn coaching weer durfde te kijken wie zij eigenlijk is. Onze geleerde overtuigingen en oordelen die van buiten, maar ook van binnen groeien, kunnen sterker zijn dan wij beseffen. Zij bepalen hoe wij in het leven staan, hoe wij onszelf aannemen of afstoten.

  Enorme stappen
  Ik heb nu een klant van 22 jaar, diagnose ‘ADD’ en zó lief! Dat vonden de psychologen bij de GGZ raar, want zij hadden meer de lastige klanten met ADHD en ADD. In 4 sessies heeft deze jongen, die onder een steen had geleefd en bijna niets durfde, enorme stappen naar buiten gezet. Hij gaat staan in wie hij zelf is en niet wat gewenst is. Hij leeft nu meer zijn overtuiging ‘Ik kan het’ in plaats van ‘Ik durf niet’!
  Ik heb met hem gekeken wat hij wél kon, en vandaaruit wat er ontbrak om de andere dingen ook te doen. Hij vond focus, diepe ademhaling als blokkades, oude overtuigingen opkomen. Iedere ochtend begint zijn dag nu met het mantra: ‘Ik ben okee; alles wat ik doe is goed! Ik keur mijzelf helemaal goed.’

  Mijn doel is bewustwording en vrijheid en ruimte om nieuwe keuzes te maken, welke dat ook mogen zijn. Mijn missie: jij mag er helemaal zijn!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply