Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik moest een andere manier zoeken om af te vallen’
  Rate this post

  Op een gegeven moment was voor mij de maat vol. Het was klaar met al het ongezonde eten elke dag. Daarom besloot ik voor de volle 100% ervoor te gaan. Niet meer al die suiker, stoppen met al die vettige snacks, eindelijk vooral fruit, groente en volkorenproducten. De sportschool werd ook een dagelijks uitje.

  Zo’n 4 tot 5 maanden was ik volop gefocust en werkte ik keihard aan mijn nieuwe leefstijl. Aan de ene kant is het natuurlijk heel goed om zo gedisciplineerd te werk te gaan, maar ik merkte dat het voor mij niet de manier was om een gezonde balans te krijgen. Het was niet zo dat ik niet afviel, dat wel, maar het ging te snel op een gegeven moment.

  Als je net zoals ik lijdt aan overgewicht en je valt af, dan ben je daar best blij mee. Maar eigenlijk sloeg ik achteraf wat door. Bovendien had ik, bij nader inzien, niet zoveel kennis over welke sportoefeningen en welk voedingspatroon nou echt bij mijn doelen pasten. Maar omdat mijn strategie werkte, dacht ik dat ik er maar mee moest doorgaan. Op een gegeven moment werd het alleen te veel voor me. Ik merkte dat ik geen puf meer had, me vooral bezighield met mijn dieet en bovendien een blessure begon te ontwikkelen. Daardoor werd ik niet meer gelukkig van het sporten en ik pakte steeds vaker weer de snacks erbij.

  Dat vond ik jammer, want ik wilde graag mijn gezonde leefstijl volhouden; ook omdat ik voor mijn kinderen voorheen niet een goed voorbeeld was geweest. Maar ik besefte wel dat het op een andere manier moest. Toen ben ik op internet gaan kijken en kwam ik terecht op de website van Leef Sterk & Gezond. De positieve verhalen van anderen hebben me geïnspireerd en ik besloot contact op te nemen met Harmen.

  Toen ik bij hem kwam, kon ik mijn hele verhaal bij hem kwijt. Dat was fijn, want ik kon duidelijk uit de doeken doen waar ik mee in de knoop zat. Ik kreeg meteen het gevoel dat hij me begreep. Dat was heel prettig. Ook gaf hij veel informatie over hoe ik zo veilig en effectief mogelijk kon afvallen, op een manier die vol te houden was. Uiteindelijk zijn we tot een prettige werkwijze gekomen waar ik nog steeds enthousiast over ben. Daar ben ik hem tot de dag van vandaag ontzettend dankbaar voor!

  We hebben samen afgesproken dat, wanneer ik de energie heb om te sporten, ik dat ook ga doen. Op deze manier heb ik een voldaan gevoel als ik de sportschool uit loop. Ik had natuurlijk een korte terugval naar ongezond eten. Ik vind het nog steeds wel lastig om af en toe ongezond eten los te laten. Maar ik heb geleerd dat ik niet zo vreselijk streng voor mezelf moet zijn. Het leven draait om balans; pas dan kun je het ook volhouden.

  Noor (42)

  Harmen over…
  ‘Wat je aan het verhaal van Noor kan zien, is dat het heel belangrijk is om energie te halen uit het sporten en gezond eten. Door onvoldoende brandstof binnen te krijgen, houd je het bewegen niet vol en grijp je snel naar gemakkelijke en ongezondere snacks. Bovendien is het belangrijk dat je je goed kunt blijven voelen bij je proces. Een goede mentale gezondheid is namelijk even belangrijk als lichamelijke gezondheid. Als je mentaal en lichamelijk is balans bent, ga je het veel verder brengen en houd je het ook vol op langere termijn.’

  Over Leef Sterk & Gezond
  Harmen Sterk is een gediplomeerde personal trainer in Dordrecht, Sliedrecht en Gorinchem met jarenlange ervaring als fitnesscoach en personal trainer en oprichter van Leef Sterk & Gezond. Hij begeleidt iedereen die wil werken aan een betere gezondheid, die slanker of sterker wil worden. Of iemand die weer fitter wil worden na een blessure of aan het revalideren is. Daarom werkt hij met een unieke combinatie tussen personal training, voedingsadvies en mindsetcoaching, oftewel: het Body Mission programma. Lessen vinden plaats bij Sportschool Sport Fysiek in Sliedrecht of bij Inspire Fitnessclub in Gorinchem. Harmen: ‘Bij Leef Sterk & Gezond help ik mensen graag fysiek én mentaal de beste versie van zichzelf te zijn. Want als jij in je kracht staat, kun je alles uit het leven halen. Samen zetten we iets moois neer!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply