Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • ‘Ik móést mezelf ontwikkelen’
  4/4 - (2 stemmen)

  Ongeveer anderhalf jaar geleden liep ik compleet vast. De droom om jong moeder te worden was uitgekomen met twee prachtige jongens als resultaat. Ik heb een fijne relatie, een mooi huis, lieve familie en vrienden en we zijn beide in het bezit van een baan. Toch was ik niet gelukkig. Was dit het nou? Mijn hele werkende leven heb ik in de horeca gewerkt, wat een ontzettend mooi en dynamisch beroep is, maar ik wilde meer: ik wilde mezelf niet ontwikkelen, ik móést mezelf ontwikkelen!

  Eerst hield ik het nog wat voor mezelf en was ik stiekem aan het dagdromen over wat ik zou gaan doen. Iets wat in het begin heerlijk was, maar steeds meer een knagende gedachte werd. In de tussentijd was ik ontzettend ongelukkig met mezelf en besloot hier iets aan te gaan doen. In de wirwar van potentiële opleidingen en beroepen kwam ik ergens ‘lifecoach’ tegen. Soms lees of zie je iets en voel je in alles dat dít is wat je zoekt. Bij een loopbaancoach ben ik me verder in deze en mijn eigen materie gaan ontwikkelen. Bewustzijn creëren in je belemmerende overtuigingen.
  Een van deze overtuigingen was ‘Ik mag niet falen’. Dit hield mij altijd tegen om iets te durven. In dit coach­traject is mijn zelfvertrouwen vergroot en heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben niet meer dezelfde persoon als 10 jaar geleden: ik kan het zeker, en als ik val sta ik gewoon weer op, dit is mijn passie en daar wil ik iets mee doen.

  – Lifecoach Corine Kuindersma

  Stap uit je hoofd, in je leven
  Jij bekijkt jouw leven vanuit jouw perspectief. Je leeft je leven naar de waarden en normen van je opvoeding, volgens aannames en overtuigingen uit je verleden en vaak ook hoe jij denkt wat anderen van je verwachten. Wanneer je wil groeien, is het belangrijk om bewust te zijn van hoe je de dingen doet, waarom je ze juist op die manier doet en wat je daarvan vindt. Als lifecoach kijkt Corine met je mee en stelt ze soms confronterende vragen om jouw patronen helder te krijgen. Vervolgens kijken jullie naar de toekomst. Wat is je doel? Helpen deze patronen, gedragingen of emoties om je doel te bereiken of is het nodig om hieraan iets te gaan veranderen?
  Wat zeker is: jij wil jezelf ontwikkelen, de stap maken uit je hoofd. Corine kan jou als lifecoach bijvoorbeeld helpen bij sociaal-emotionele processen. Ze kan jou meer zelfvertrouwen geven en/of assertiever leren zijn. Ze kan je helpen om niet meer wakker te liggen van een functioneringsgesprek. Ze leert jou om ‘nee’ te zeggen en niet meer emotioneel om te liggen. Dat is je doel!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply