Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik moet creatief met mijn tijd omgaan’
  Rate this post

  Met haar show ‘Zo zit dat dus’, trekt Jacqueline Govaert, de voormalige frontvrouw van de pop-/rockband Krezip, door heel Nederland. In de voorstelling staan haar liedjes die markeerpunten uit haar leven verwoorden, en de verhalen hoe deze zijn ontstaan, centraal. ‘Mijn hele muzikale leven krijg ik al dezelfde vragen’, vertelt Jacqueline. ‘Tijdens deze show kan ik eindelijk een keer mijn eigen verhaal vertellen.’

  ‘Het is heel wat anders dan het spelen op een festival’, realiseert de geboren Tilburgse zich. ‘Het contact met het publiek is bijvoorbeeld totaal anders. Maar ik merk wel dat ik hen raak met mijn teksten, die gaan over het leven met al zijn ups en downs. En als ik dan af en toe wat gesnif vanuit de zaal hoor, weet ik dat ik hen bereikt heb. Top!’

  Niet te stoppen
  Twaalf jaar lang maakte Jacqueline deel uit van de populaire band Krezip, maar sinds ze in 2008 solo verder ging, veranderde er veel in haar leven. ‘Ik was drie maanden zwanger toen ik stopte met de band. Dat had overigens niks met elkaar te maken hoor’, verzekert ze terwijl ze met een hand door haar haren strijkt en aan haar blonde krullen plukt. ‘Ik was niet te stoppen. In korte tijd kreeg ik twee kinderen en bracht ik ook nog een album uit. Maar daarna was het even helemaal op, ik had tijd nodig om bij te komen.’

  ‘Wat doe jij gek mam’
  Toch bleef het bloed kruipen waar het niet gaan kon en nam de singer/songwriter haar pen weer op. ‘Ik zou de muziek nooit vaarwel kunnen zeggen en fulltime moeder kunnen zijn. Juist de combinatie tussen mijn werk en mijn gezin vind ik heerlijk. Daar heb ik mijn weg in gevonden, mijn leven is dan ook heel gestructureerd geworden.’ Op de zolder in haar huis in Haarlem werd een werkruimte ingericht. ‘En daar, gezeten achter mijn piano die voor het raam staat, schrijf ik mijn liedjes terwijl de kinderen naar school zijn of er op hen gelet wordt door de oppas of mijn vriend, die ook nog eens hun vader is. Heel handig’, grijnst Jacqueline.
  ‘Er zijn periodes dat ik veel weg ben, maar ik werk daarentegen ook heel veel thuis. Daar moet je gewoon een beetje creatief mee omgaan. Met mijn theatershow ben ik tweeënhalve maand aan het toeren, maar daarna zit ik weer zes maanden thuis om te schrijven. We hebben een zoon van 6 en een dochter van 5 en ze zijn ook wel eens mee geweest naar een optreden van mij. ‘Wat doe jij gek mam’, was het commentaar van de oudste. Maar verder vinden ze het heel normaal wat ik doe. Ze weten niet anders. Het optreden geeft me ook energie om een leuke moeder te zijn. Als een show niet lekker gaat, snuffel ik me de volgende dag helemaal gek in hun nekjes en als het een succesvolle avond is, geeft me dat heel veel energie. Ik zal mijn kinderen altijd aanmoedigen om dat te doen waar ze van houden. Of dat ook iets wordt wat met muziek te maken heeft? Geen idee, er is wel altijd muziek om hun heen. Natuurlijk hoop ik dat ze daarbij hetzelfde voelen als ik, maar op dit moment zijn ze vooral helemaal gek van knutselen. Het is belangrijk dat ze hun passie kunnen volgen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply