Rate this post
 • ‘Ik sta steviger in mijn schoenen’
  Rate this post

  Ik heb nooit goed kunnen omgaan met verandering. Als kind was ik angstig aangelegd en raakte ik al van streek als mijn moeder naar de kapper was geweest en thuiskwam met een nieuw kapsel. Ook als volwassene blijven deze gevoelens me achtervolgen. Ik probeer niet graag nieuwe dingen uit en mijd plekken die druk, nieuw of niet vertrouwd zijn. Het liefst blijf ik in mijn comfortzone. De lockdown was voor mij dan ook een echte trigger. Opeens moest ik leren omgaan met veel veranderingen in korte tijd. Dat riep bij mij veel angst en onzekerheid op.

  Op onderzoek uit
  Toen ik op een gegeven moment last kreeg van fysieke klachten en ‘s nachts niet meer kon slapen, wist ik dat ik er een oplossing moest komen. Gewone therapie was voor mij niet meer genoeg. Ik herinnerde me dat een vriendin na haar burn-out vol lof was over Judith en haar praktijk. Ik vroeg me daarom af of E.E.N. therapie ook iets voor mij kon zijn, en besloot op onderzoek uit te gaan.

  Aandacht voor het lichaam
  Al bij de eerste kennismaking met Judith voelde ik me op mijn gemak. Ze was een en al oor en stelde voor om E.E.N. therapie te combineren met coaching voor het beste resultaat. Het fijne van deze combinatie is dat we niet alleen ingaan op de gedachten die mij angst inboezemen, maar dat er ook veel aandacht is voor het lichaam. Er zijn dagen dat mijn lichaam zo onrustig en gespannen is, dat het me niet lukt om grip te krijgen op mijn gedachten. Op die dagen begint Judith altijd met het opsporen van de spanning in mijn lichaam en weet ze me weer in balans te brengen met een combinatie van ontspanningstherapie, bloesemtherapie en handreflextherapie.

  Rust en balans
  Ik heb niet alleen goede gesprekken met Judith, maar ze weet altijd hoe ze de rust en balans in mijn lichaam weer kan terugbrengen. Zelfs op de dagen dat ik hartkloppingen heb en ik mijn ademhaling niet onder controle krijg. Zodra ik me onder handen laat nemen door Judith, voel ik me weer kalm en in balans. Daar kan ik de rest van de week op teren. Het lukt me nu veel beter om mijn angstgevoelens los te laten en ik kan beter omgaan met de dingen waar ik geen controle over heb. Dankzij Judith sta ik steviger in mijn schoenen!

  Samantha (33)

  Fysieke klachten bij langdurige angst:
  – slechte concentratie
  – geheugenproblemen
  – slaapproblemen
  – rusteloosheid
  – prikkelbaarheid
  – hartkloppingen
  – benauwdheid
  – transpireren
  – misselijkheid
  – paniekaanvallen

  Wat is E.E.N. Therapie?
  E.E.N. staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde en is een holistische geneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn (ziel). Er wordt gewerkt vanuit energie op het fysieke lichaam. Zo wordt er gezocht naar de oorzaak van de klacht op het gebied van bewustzijn en het onderbewustzijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply