Rate this post
 • ‘Ik sta weer lachend mijn was op te hangen’
  Rate this post

  Laatst kwam er een mevrouw in mijn voetreflexpraktijk die al geruime tijd veel nek-, rug- en schouderklachten had. Ik ben haar gaan behandelen voor deze klachten. Direct al na de eerste massage zei ze mij dat haar nek- en schouderspieren veel losser waren. En na een aantal behandelingen vertelde ze me: ‘Voor het eerst sinds lange tijd ben ik pijnvrij in mijn nek, schouders en onderrug! Ik weet niet wat me overkomt; ik heb weer energie en sta weer lachend mijn was op te hangen!’.

  Iedereen heeft wel eens vastzittende nek- en schouderspieren of klachten aan de onderrug. Zowel lichamelijke als geestelijke inspanning zorgt er dan voor dat je aan het eind van de dag geen energie meer hebt. Een nachtje goed slapen is dan vaak voldoende om je weer fit te voelen. Maar wanneer de klachten langere tijd aanhouden, wordt goed functioneren lastig. Bij voetreflextherapie gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten en gaan we deze behandelen. Door de voeten te masseren, zorg ik ervoor dat er ontspanning ontstaat. Hiermee wordt het lichaam ondersteund om meer in balans te komen, en dat zorgt ervoor dat de klachten afnemen of zelfs geheel verdwijnen. De weerstand gaat omhoog en dat zorgt ervoor dat het lichaam sneller kan herstellen van ziekte.
  Zo heb ik de mevrouw in het voorbeeld hierboven goed kunnen helpen. Ze geeft na een aantal behandelingen aan niet alleen van haar klachten af te zijn, maar ook structureel beter te slapen, en ze heeft meer energie. En daar doe ik het voor: mensen helpen, zodat ze weer zonder klachten verder kunnen.
  Ben je geïnteresseerd in een voetreflexbehandeling? Bel of mail, of neem eerst eens een kijkje op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply