Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ik vind het leuk om mensen in de watten te leggen’

  Van kinds af aan was ik al geïnteresseerd in de ­beauty-branche, maar ben na de middelbare school eerst jarenlang secretaresse geweest. Dat was ook een wat veilige keuze, die me deels ook ingegeven was door mijn ouders. Maar toen ik ziek thuis kwam te zitten, dacht ik: ‘Nú ga ik doen wat ik echt leuk vind!’ Toen ben ik de visagieopleiding gaan doen, en in 2005 heb ik mijn diploma’s daarvoor gehaald. Dat was het begin van Erica’s Visagie.

  Al vrij snel vroeg mijn beste vriendin om haar visagie te doen voor haar bruiloft. Het draaide erop uit dat ik op de dag van de bruiloft als een ‘personal assistant’ fungeerde. Daarbij volgde ik de bruid de hele dag en zorgde ervoor dat alles netjes verliep. Dat vond ik zó leuk om te doen, dat ik me voor zulke gelegenheden ben blijven aanbieden.

  Ik heb er bewust voor gekozen om als visagist ambulant te werken. Omdat ik geen overheadkosten maak, zoals voor een eigen salonruimte, kan ik de prijzen laag houden voor mijn klanten. En dat komt voor veel mensen met een kleine portemonnee goed uit, want die willen er óók leuk uitzien. Gewoon gezellig in hun eigen huis opgemaakt worden, met de hulp en kennis van een professional. Ik vind het leuk om mensen in de watten te leggen! Iedereen kan bij mij trouwens ook workshops boeken, voor bijvoorbeeld een vrijgezellenavond of een ander feestje.

  Eén van mijn hoogtepunten van de afgelopen 12 jaar is dat ik als visagiste heb meegedaan aan de film ‘De IJslandbende’. Dat was echt fantastisch! De makers van de film zochten hulp voor verschillende aspecten van de film, en een vriendin van me had mij getipt voor de visagie. Ik ben ook naar de première gegaan in Pathé Arnhem, met rode loper en alles. Ik waande me toen even in Hollywood! Toen de film afgelopen was, stond mijn naam megagroot in de aftiteling. Dat was een mooi project om aan meegewerkt te hebben.

  Tegelijk met mijn visagieopleiding ben ik begonnen als gastouder. Ook geen rare keuze, want ik heb altijd hart voor kinderen gehad. Met kinderen is het ‘never a dull moment’. Ik ben dus visagist én gastouder, en met veel plezier!
  Wanneer dat mogelijk is, probeer ik beide beroepen te combineren. Dan ga ik bijvoorbeeld kinderen schminken of de haarstyling doen bij meisjes, en soms schuift er een moeder aan en dan kan ik die ook mooier maken!’

  Erica Steeman Koenders
  eigenaar van Erica’s Visagie & Erica’s Kinderopvang

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply