Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik voel me weer compleet’
  Rate this post

  Hilda (43): ‘Het is deze week precies drie jaar geleden dat er bij mij borstkanker werd geconstateerd. Een heftige tijd met een operatie, chemokuren en bestralen volgde. Die periode zou ik niet graag overdoen!’

  ‘Nu gaat het gelukkig weer goed met me. Ogenschijnlijk ben ik weer de oude. Mijn leventje ziet eruit als vanouds. Ik heb mijn baan opgepakt, sport weer en spreek regelmatig met vrienden af. Eigenlijk gaat het best lekker, maar toch is er iets waar ik niet gelukkig mee ben. Elke keer als ik na het douchen voor de spiegel sta, doet het weer pijn. De borstreconstructie is goed gelukt, maar het lijkt zo onecht doordat er een tepel mist. Het lelijke, forse litteken stoort me ook behoorlijk. Het voelt gewoon niet áf.’

  Linda Luijbregts: ‘Ik ken Hilda nu ruim een jaar. Ze komt regelmatig bij me om haar nagels te laten doen en we praten dan heel wat af. Die gesprekken zijn soms erg persoonlijk en zo vertelde Hilda me laatst waar ze zo mee zat: ze vond haar nieuwe borst niet af. Hilda wist dat ik ook permanente make-up zet, maar ze was er niet van op de hoogte dat ik ook tepelhofreconstructies doe en littekens goed kan camoufleren. Ik heb haar verteld hoe een en ander in zijn werk gaat en vervolgens hebben we een afspraak ingepland. Hilda gaat hier altijd helemaal blij met haar nieuwe nagels de salon uit, maar dit keer liep ze met tranen in haar ogen naar buiten. Vreugdetranen. Ze was zo blij met het vooruitzicht dat ze weer ‘compleet’ zou zijn, zoals ze het zelf verwoordde.’

  Hilda: ‘Tegenwoordig word ik weer helemaal blij van mijn spiegelbeeld. Ik herken mezelf weer. Begrijp me niet verkeerd hoor: de borstreconstructie is heel mooi uitgevoerd. Als je mij in nauwsluitende kleding of een badpak ziet, ogen beide borsten heel natuurlijk. Maar elke keer als ik mezelf met ontbloot bovenlijf zag, werd ik een beetje verdrietig. Het voelde gewoon niet goed. Linda heeft een prachtig stukje werk geleverd. Je moet echt heel goed kijken om te zien dat het geen echte tepel is. Het litteken is trouwens ook veel minder zichtbaar. Ik ben hier zó blij mee. Ik voel me weer compleet. Ik voel me weer vrouw en dat was ik een beetje kwijt.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply